FK Mladá Boleslav - Baumit Jablonec 1:1 (1:0)

Synot liga spěchá ke svému závěru a ten bude pro jablonecký fotbal velice úspěšný. Ještě chybí nejdůležitější zápas jara pohárové finále v Mladé Boleslavi s Libercem.

Vsadil na změnu

Trenér Šilhavý v Boleslavi experimentoval na pravém beku. Stabilního Španěla Romeru nahradil a bylo to překvapení exjihlavským odchovancem Masopustem. A ten se mu odměnil nadějným výkonem. Svůj post obhájil kvalitně a jeho suverenita na hřišti s přibývajícími minutami rostla. Nebyl by to Jablonec, aby neudělal v obraně hloupost. Dlouhé Bořilovy auty jsou známé, opora Pernica nezvládl techniku a odražený míč Magerovi Hrubý pustil nad hlavou. Viděl, neviděl to ví jenom on. Ale Hrubý měl tentokrát v bráně takové nejisté nohy, a tak není divu, že po půli vyběhl v jabloneckém dresu Michal Špit. A mužstvu svojí jistotou prospěl. Zaskvěl se proti Zahustelovi a zvláště likvidací Vackova sóla podržel svému týmu bod. Vyrovnání bylo tak trochu kuriózní. Crnkič si vychutnal brouska Kyselu a jeho centr poslal hlavou do sítě nejmenší muž na place Ruslan Mingazov.

Brzdila je přihrávka

Ve druhé půli se jablonecká hra změnila k lepšímu, hráči se svižně pohybovali, měli snahu kombinovat ale brzdila je tradiční nemoc přihrávka. Střídající Doležal měl na hlavě gól, ovšem domácí Hruška předvedl zákrok týdne. Martinovi zkrátka není dáno ale jeho příchod do hry po půli byl cítit !

V probíhajícím ligovém ročníku narazili jablonečtí fotbalisté na svého boleslavského soupeře už počtvrté. Třikrát vyhráli (z toho dvakrát v poháru), teprve nyní se Mladé Boleslavi podařilo získat bod. Zřejmě zaslouženě, to Vackovo sólo bylo skutečně gólové a zřejmě by rozhodlo, když předtím hosté celou řadu výborných akcí ke gólové pointě nepřivedli.

Naše rozhodcovská jednička Královec rozhodně „evropsky" nepískala. Sudí nedůležité věci často pískal, důležité (faul na Mingazova) zase ne. Žlutou kartu,a to už čtvrtou, dal Gregušovi. A tak slovenský reprezentant proti svému bývalému klubu, Baníku Ostrava, nenastoupí. Příští kolo Synot ligy se hraje již tuto sobotu 23. května od 17 hodin na Střelnici. A dorazí právě soupeř z Ostravy. Přejme si ale, aby herní pohoda z jabloneckých hráčů vyzařovala i v posledních utkáních sezony, jednak v sobotu proti Ostravě a pak i další sobotu v Brně. Ale hlavně potřebují jablonečtí prvoligoví fotbalisté načerpat dostatek sil na 27. května. To se opět, tentokrát v Mladé Boleslavi, utkají s mladoboleslavským mužstvem. A změří si síly ve finále poháru FAČR. A protože padesát kilometrů je co by kamenem dohodil, očekává se také silná účast jabloneckých fanoušků, kteří přijedou podpořit svůj tým i do Mladé Boleslavi.