Přátelské utkání FK Jablonec proti Jiskra Mšeno A, které sehrály oba celky na hřišti Spartaku Rychnov, navštívilo, i přes nepřízeň počasí, okolo pěti set diváků. Obě mužstva se od prvních minut snažila hrát útočný fotbal, zejména Mšeno bylo zpočátku aktivnější a hned zkraje utkání si vypracovalo dvě slibné šance.

 Ale s postupem času se karta začala obracet a zhruba po dvaceti minutách hry za stavu 2:0 pro FK bylo vidět, že prvoligový Jablonec nepřipustí žádné drama. Čerstvě divizní Jiskra se však snažila, ale FK mělo průběh hry plně pod kontrolou. A tak se v poločase šlo do kabin za stavu 6:0.

Po změně stran se opět zhoršilo počasí, diváci však vytrvali a rozhodně nemuseli litovat. Ačkoli padla už pouze jediná branka, fotbal nebyl žádná nuda. A tak, i když kvůli vytrvalému ceďáku hlavní sudí v 77. minutě zápas předčasně ukončil, odcházeli diváci spokojení.

 Na výkon svého FK Jablonec se do Rychnova přišel podívat i Miroslav Pelta se svou manželkou a několik legend, které v mládí prošly jak jabloneckým týmem, tak se později objevily v různých rolích i v místním Spartaku Rychnov.

 Po roce, kdy Spartak slavil své sedmdesátiny, tak opět byla možnost se alespoň krátce setkat, popovídat si a zavzpomínat. Zástupci místního fotbalu tak děkují oběma celkům a jejich realizačním týmům za to, že i tímto způsobem pomáhají křísit skomírající slávu "vesnického fotbalu".

 FK Jablonec – Jiskra Mšeno A 7:0 (6:0)

 

V neděli 16.7. od 17 hodin hraje FK Jiskra Mšeno doma předkolo poháru MOL s divizním celkem FK Kratonohy.

 

Josef Just, nový trenér Jiskry Mšeno k zápasu uvedl:

„K výsledku není co říct, byl to velký rozdíl. My  jsme měli zatím jen dva tréninky, nelze ještě nic komentovat. Vystřídal jsem všechny hráče, hlavně ty, které máme na zkoušku a budou moct hrát v neděli. Chybí nám v týmu Halama, který odešel a sháníme za něj náhradu. Zkušený Čížek je nemocný. Bude to v neděli složité. Každému říkám, že největší rozdíl mezi soutěžemi je krajský přebor a divize. Ten Liberecký krajský přebor je, podle mého názoru, navíc ještě nejslabší v republice. Takže ta divize pro nás ze začátku hodně složitá. Některé mančafty budou na vylámání zubů, ale snad nám nějaké zůstanou.“