Lvíčata v úterý rozehrála novou evropskou kvalifikaci remízou 1:1 s Běloruskem.

„Je to velké zklamání,“ hlesl kouč Vítězslav Lavička. „Je to komplikace, na domácí půdě jsme chtěli vykročit vítězně. Dva body nám v konečném zúčtování mohou chybět.“

Češi vedli od 8. minuty po střele Černého. Domácí pak promarnili několik šancí na zvýšení náskoku a v 93. minutě za to zaplatili vyrovnávacím gólem Šibuna.

„Obrovské zklamání. Přesně to jsme nechtěli – ztratit hned na začátku kvalifikace. Bod je málo a moc dobře to víme,“ vrtěl hlavou záložník Ajaxu Amsterodam Václav Černý.

Nově se tvořící tým měl na vítězství. „Ve druhé půli jsme si vytvořili dvě stoprocentní šance, a kdybychom vedení pojistili, tak by byl výsledek jiný. Zaplatili jsme za to vyrovnávacím gólem v závěru,“ pokrčil rameny trenér Lavička.

Na Euro, které v roce 2019 hostí Itálie spolu se San Marinem, postoupí devět vítězů skupin, zatímco čtyři nejlepší celky na druhých místech půjdou do baráže o zbývající dvě místa.

ČR - Bělorusko 1:1 (1:0).

Branky: 8. Černý - 90.+3 Šibun. Rozhodčí: Silagava - Varamišvili, Pipia (všichni Gruz.). ŽK: Takács - Pavlovec, Klimovič. Diváci: 3126.

ČR: Staněk - Matějů, Kulhánek, Šural (11. Pokorný), Knejzlík - Černý, Sáček, Takács, Machalík, Mihálik (81. Trubač) - Pulkrab (60. Zajíc). Trenér: Lavička.

Bělorusko: Šerbickij - Pjačenin, Pavlovec, Volkov, Chvalko - Antilevskij (61. Šibun), Berezkin, Klimovič, Gromyko (90.+4 Ivanov), Bessmertnyj - Kijko (63. Ševčenko). Trenér: Rumbutis.