Železný Brod - Po zbytečné porážce ve Frýdlantu domácí tým potřeboval bodovat a měl k tomu dobrou příležitost. Do Brodu zajížděl tým, který by dle papírových předpokladů měl patřit do spodních pater krajského přeboru. Na hřišti bylo ovšem vše jinak. Hosté se předvedli v dobrém světle a zápas slušné úrovně byl velmi vyrovnaný.

V prvním poločase byl Brod sice mírně lepší, ale kompaktní obrana hostí je do šancí moc nepouštěla. Hráči Brodu si vypracovali nakonec dvě pološance. V závěru poločasu mohli jít do vedení hosté, ale gólovou střelu domácí brankář Kopal fantasticky vytěsnil na roh.

Druhý poločas začal náporem Brodu, který ale rychle vyprchal. V 55. minutě chyboval při rozehře na malém vápně Král, který chtěl situaci řešit fotbalově. Nepřesnou přihrávkou ovšem našel hostujícího hráče, který posunul míč na nestárnoucího Janatu, který sám před brankářem neměl se zakončením problém a tak zmrazil domácí tým 0:1.

Pomalu ještě neodezněla radost hostí a Košťálov se radoval podruhé. O dvě později chyboval brankář Kopal, který se při centru do velkého vápna nechal přeskočit hlavičkujícím Cermanem a bylo to o dva góly. Na otřesený Brod by v tu chvíli vsadil málokdo. Domácí tým ale zápas nevzdal, přestože se mu útočné fázi vůbec nedařilo. Pomohly mu standardními situace.

První z nich rozehrával Maryško ze strany velkého vápna a jeho ostrý centr našel Kordíka, který holení dostal míč do branky Košťálova a snížil na rozdíl jedné branky. Za tohoto stavu měli hosté šanci zvýšit, ale nedali.

V 82. minutě přišla druhá gólová standardka Brodu, kterou opět rozehrával Maryško. Tentokrát jeho centr našel hlavu Šimka, který krásně k tyči vyrovnal na 2:2. Závěr zápasu nabídl dramatickou zápletku, protože oba týmy chtěly vyhrát. Brod ale byl přeci jenom ve větším tlaku a měl více šancí. V 88. minutě měl tutovku Maryško, ale sám před brankou netrefil.

V 93. minutě se hosté řítili do brejku, ale střídající Frolík předvedl perfektní obranný zákrok, když obral o míč Janatu. Následně poslal pas za obranu Košťálova na Šefra, který upaloval na hostující branku. Před ní našel osamoceného Šimka, který do prázdné branky vstřelil tříbodový gól na 3:2. Košťálov u této branky reklamoval ofsajd Šefra a hodně se zlobil na pomezního rozhodčího. Ale hostům se asi zapomněl na druhé straně hřiště pravý obránce. Brod získal první body do tabulky.

Branky: 66. Kordík, 82. a 93. Šimek - 55. Janata, 57. Cerman. Rozhodčí: Nádeník Blaschke, Kowalik. ŽK: 5:4. Diváků: 188.

FK ŽBS Železný Brod: Kopal - Kovář, Král (61. Frolík), Kraus Kotlár T., Havrda (91. Kotlár M.), Maryško, Kordík Šimek, Holeček (73. Šefr).