Původně měly dorostenky FK Baumit Jablonec odehrát o letošní poslední listopadové sobotě pohárový duel s DFK Mnichovo Hradiště. Tým soupeřek však postihla hromadně viróza, a tak se zápas odložil. Na poslední chvíli vedení jabloneckých fotbalistek domluvilo přípravné utkání se staršími žáky sousedního FK Jiskra Mšeno. Ti to proti děvčatům rozehráli naplno a šli už v 11. minutě po zásluze do vedení a jen o tři minuty déle zvýšili na 0:2.

Ztratily respekt…

V této fázi utkání děvčatům nefungovaly dobře především středové hráčky. Od 15. minuty však jablonecké naděje ztratily respekt vůči chlapcům, postupně vyrovnaly hru a ke konci první půle se již hrála zcela rovnocenná partie. Po změně stran došlo k logickému vyústění situace na hřišti a jen po dvou minutách druhé půle výtečně zaspolupracovaly Čápová s Fialovou. Připravily výhodnou pozici pro útočnici Říhovou, která si technickou parádou vytvořila prostor k zakončení a přesnou střelou snížila na 1: 2.

Žáci hrozili brejky

Vstřelená branka ještě více povzbudila děvčata a rázem jich bylo plné hřiště. Celou řadu pohledných akcí však Čertice nedokázaly přetavit ve vyrovnávací gól. Chlapci naopak hrozili z rychlých brejků, ovšem ve všech případech kralovala výtečně chytající gólmanka Živělová. Za celé utkání si vybrala pouze jedinou slabší chvilku, když v 71. podcenila ne příliš prudkou střelu z hranice pokutového území, která k překvapení všech skončila za jejími zády. Děvčata však zápas i po lacině inkasované brance dohrála naplno až do konce. Odměnou jim byl gól na 2:3 po další akci, při které ofenzivu svého týmu podpořila stoperka Dupačová. Dobře oslovila ke spolupráci útočnici Říhovou. Ta posunula míč mezi obránci Mšena na nabíhající Fialovou, která se v koncovce nemýlila a dala na 2:3. K možnosti stav vyrovnat již jablonecké Čertice nepustil čas.

Sestava FK Baumit Jablonec: Živělová Balická, Klápšťová, Dupačová, Janková Valentová, Čápová, Fialová, Chládková Říhová, Tuhá, hokejově střídaly ještě Suchánková, Ničová a Kellnerová.