Pavel Hradiský a Jiří Hloušek si zopakovali ve středečním podvečeru, po bezmála půl roce, přátelské utkání svých týmů. Pavel Hradiský už ale ne jako kouč Nového Boru, ale Arsenalu Česká Lípa. Tehdy Novoborští pod jeho vedením remizovali s rezervou Jablonce 1:1. Tentokrát Hradiského svěřenci porazili účastníka ČFL díky lepší koncovce 3:2. Utkání to bylo vyrovnané, ostatně tak jako před několika měsíci v Novém Boru. Tím však podobnost obou střetnutí nekončí. Tak jako tehdy v Novém Boru, stal se totiž i ve středu jediným střelcem Jablonce Mešanovič, a tak jako v Novém Boru, trefil se ve středu za domácí opět Hladík.

Č. Lípa – FK Baumit B 3:2 (2:0)
Úvod prvního poločasu byl velice chudý na šance. Postupné přesouvání hry ze strany na stranu narušila jen akce Finklára, před kterým se znenadání otevřela obrana. Sám pak tváří v tvář špatně vyběhnuvšímu brankáři hostů nezaváhal - 1:0. Jablonecký gólman si od té doby příliš nevěřil a z náručí se mu odrážely i lehké střely, kterými ho častovali, avšak z uctivé vzdálenosti, českolipští záložníci. Podruhé musel lovit míč ze své sítě až ke konci druhé půle. To v protiútoku, po školácké chybě jabloneckého útočníka, utekl obraně hostů Hladík – 2:0.

Zatímco Česká Lípa spoléhala na rychlé brejky, Jablonečtí se snažili hrozit spíše postupným přechodem do útoku a nebezpečnými centry. K zakončení jim ale vždy nějaký ten kousek chyběl. Nejblíže ke skórování byli po půlhodině hry, kdy trefili z 30 metrů tyč Chadrabovy brány. Na druhé straně mohl dát těsně před přestávkou třetí gól domácích Obajdin, rovněž po samostatném úniku. Prováhal však ideální moment pro střelu a útok vyzněl do ztracena.

Po krátké přestávce se obměnila celá sestava České Lípy kromě Štálíka. Do brány se postavil Meier a nutno říci, že si zachytal více než jeho kolega v úvodní části. Ne že by se domácí dostali pod tlak, ale Jablonec byl ve svých zakončeních důraznější a přesnější. Nejvíce byl v jeho řadách vidět Mešanovič. Nejenže, sám faulován, proměnil v 65. minutě pokutový kop (s přehledem do protipohybu Meiera), ale dvě minuty před koncem vyškolil obranu domácích a zkušeně zavěsil podruhé. To už však jen snižoval na konečných 3:2. Před ním se totiž na druhé straně krásně hlavou trefil do šibenice Holeček.

„S utkáním jsem spokojený. Dokázali jsme hrát dobře dopředu,“ pochvaloval si po zápase Pavel Hradiský.
„Pokud jsme měli balón v držení na půlce, tak to opticky vypadalo dobře. Ale tam, kde se dávají góly, jsme propadli. Pokoušeli jsme se o kombinační a rychlejší fotbal, ale chyběl nám důraz před oběma brankami. Hrubými chybami jsme nechali domácí, kteří bojovali jako o život, skórovat,“ řekl jablonecký trenér Jiří Hloušek.

Další zápas sehraje jablonecká rezerva se Dvorem Králové v sobotu od 10.30 hodin v Semilech.

Branky: 5. Finklár, 40. Hladík, 75. Holeček – 65. a 87. Mešanovič. FK Baumit Jablonec: Bočok (60. Kopal) – Kuželka, Patka, Rathouz, Norek – Peškar, Groh, Procházka, Haurdič (46. Novotný) – Mešanovič, Vošahlík (46. Myšák).