„Situace s postupy a měněním soutěží některých oddílů se děje pomalu každý den," potvrdil manažer fotbalového kraje (LKFS) Jan König. „Máme připravenou pracovní verzi se zařazenými mužstvy, ale rozhodli jsme, že ještě počkáme kvůli těmto problémům ještě týden. Proto nebudeme měnit tuto verzi až do čtvrtka 26. června, což je den před losovacím aktivem," dodal König, který má potíže s naplněností některých mládežnických soutěží. „Oddíly požadovaná čísla tak ztrácejí smysl, protože trefit se do čísla dospělých ve čtrnácti účastnících a mládeži v osmi to prostě nejde," podotkl.

Přinášíme pracovní verzi jedné z nejproblémovějších soutěží I. A třídy, kam mohou přibýt ještě Doubí i Mšeno A: Bílý Kostel, Harrachov, VTJ Rapid Liberec, Lomnice, Frýdlant, Stráž p. R., Hejnice, Desná, Rynoltice, Mimoň, Mírová, Cvikov, Bílá, Krásná Studánka. Tučně jsou nové týmy.

Kluby se ještě před losem jistě dočkají několika změn, když Sparta Praha B opouští II. ligu a z kraje do divize asi nikdo nepůjde. Překvapivá je aktuální informace o tom, že Mšeno A se možná přihlásí do I. A třídy namísto setrvání v krajském přeboru.

Nicméně dobrou zprávou pro příznivce fotbalu na Jablonecku je také fakt, že hned dva týmy z okresního přeboru půjdou do I. B třídy, a to Smržovka a dodatečně Rychnov. Z „jablonecké" skupiny I. B třídy se ale dva mančafty přesunuly do skupiny západ Ruprechtice a Hodkovice. Složení I. B třídy by tak mohlo být následující: Plavy, Horní Branná, Rovensko, Zásada, Držkov, Železný Brod B, Mšeno B, Rokytnice, Pěnčín, Rychnov, Velké Hamry B, Jenišovice, Smržovka a Jilemnice. Tučně jsou nové týmy.