Zhruba dvě tisícovky diváků přivítalo klasické únorové počasí. I hostujícíi kotel zaplnili fotbaloví fanoušci, kteří přijeli ze sousedního Jablonce.

Fotbalisté Jablonce hned v prvním jarním utkání ztratili body v boji o čelo tabulky. Baumit v zápase 17. kola nezlomil čekaní na premiérovou výhru z Liberce a v severočeském derby prohrál 0:1. Hosté měli pod Ještědem několik velkých šancí, Ondřej Vaněk dokonce dvakrát trefil břevno, gólově se ale prosadil na druhé straně v 66. minutě Jiří Štajner. Ten má na kontě už 99 branek v ligových soutěžích a už v dalším kole může vstoupit mezi "stovkaře" do elitního klubu.

Úřadující mistři z Liberce díky třem bodů aspoň do neděle poskočil na sedmé místo, Jablonec naopak může přijít o druhou příčku.
Přestože v Liberci napadlo od rána dvacet centimetrů sněhu, zaměstnancům domácího klubu se povedlo připravit regulérní, byť podmáčený trávník. Oba týmy se na těžkém terénu snažily kombinovat a hrát útočně.

Slovan s šesti novými tvářemi oproti podzimní sestavě začal náporem, Jablonec ale brzy vyrovnal hru a sám si vytvořil první gólovou šanci. Kopic po dvanácti minutách filigránskou patičkou obelstil u pravé lajny Fleišmana, odražený míč se dostal k Vaňkovi a domácí po jeho střele zachránilo břevno.
Na druhé straně pálil těsně mimo Hušek, jedna z libereckých zimních posil. Přestože Slovan i dál více držel míč, větší šance měli hosté. Jako by jim ale v zakončení scházel střelecký instinkt kanonýra Lafaty, který v zimě přestoupil do Sparty. Dokumentoval to v 25. minutě Čížek, když z jasně vyhlížející dorážky minul prázdnou branku.

I druhou půli zahájil Liberec tlakem a hned v 46. minutě mohl otevřít skóre. Kušnír dobře zacentroval do vápna, úplně nepokrytý Rabušic ale hlavičkoval přímo do gólmana Valeše. O tři minuty později zkazilo na opačné straně podruhé v utkání Vaňkovi radost břevno, když ho stejně jako v prvním poločase našel přihrávkou zprava Kopic.

Tempo hry neupadlo ani po pauze a Liberec po hodině hry začal stupňovat tlak. Po dlouhém závaru střílela z voleje ukrajinská posila Rybalka a hosté děkovali Benešovi, že skvělým zákrokem vyhlavičkoval míč z branky ven. V 66. minutě už ale Slovan; gólman Valeš se nedostal na centr z rohu a Štajner, hrající 150. ligový duel, hlavou otevřel skóre.
Jablonec po inkasovaném gólu otevřel hru a domácím se naskytl prostor k brejkům. Definitivně rozhodnout mohl Frýdek, sám před Valešem ale selhal. Hostující gólman vzápětí se štěstím chytil i Keličovu hlavičku a nakonec to mohlo domácí mrzet, kdyby volný Novák v hektickém závěru nemířil vedle. V nastavení ještě odmítl pojistku Rabušic, který poté, co Valeš vyběhl podpořit útok, minul prázdnou branku. Liberec to však už nemrzlo a omluvil svému rivalovi podzimní prohru.

Slovan Liberec - Baumit Jablonec 1:0 (0:0)

Branka: 66. Štajner. Rozhodčí: Jech - Košec, Pospíšil. ŽK: Pavelka, Rabušic, Štajner (všichni Liberec). Diváci: 3666.
Sestavy:
Liberec: Kovář - Kušnír, Kováč, Kelič, Fleišman - Pavelka (85. Delarge), Hušek, Rybalka (87. Sackey), Frýdek (90. Coufal) - Štajner - Rabušic. Trenér: Šilhavý.
Jablonec: Valeš - Rossi, Beneš, Kysela - Kopic, Loučka, Zoubele, Vaněk (66. Piták), Novák (87. Jablonský) - Čížek - Pázler (59. Třešňák). Trenér: Kotal.