„V sobotním dopoledni nás čekal před slabou diváckou kulisou těžký soupeř, který byl v tabulce před námi. Úvod utkání byl z obou stran opatrný, hráči obou týmů přistoupili k zápasu zodpovědně a nikdo si nedovolil vypustit jakýkoliv souboj," okomentoval další zápas svého mužstva v I. A třídě Petr Kopal, vedoucí týmu Desné. Navíc se obě mužstva snažila hrát útočný fotbal. Po úvodní desetiminutovce získala Desná převahu, ze které však vytěžila jen jeden vstřelený gól. Domácí hrozili rychlými protiútoky po své pravé straně, ale se všemi si Desenští dokázali poradit.

DOMÁCÍ SROVNALI

V posledních deseti minutách první půle začaly Ruprechtice hosty přehrávat a podařilo se jim na konci poločasu vyrovnat.

Ve druhém poločase se pokračovalo ve stejném nasazení z první půle, a to z obou stran. „K našemu překvapení, po úbytku sil na konci první půle, jsme byli aktivnějším mužstvem. Ale, bohužel, ani z několika slibných příležitostí se nám skórovat nepodařilo," popsal situaci na hřišti Petr Kopal. A když neskórovali ani domácí, rozešla se mužstva na konci zápasu remízou 1:1. Hostující tým se určitě za svůj výkon ale nemusí stydět, v některých minutách na soupeře silně tlačil.

ŠEL CHLADNOKREVNĚ

Důležitý byl pro hosty moment, kdy Křemen rozehrál trestný kop z vlastní poloviny hřiště a Sekanina posunul balon do vápna na Pivničku. Ten pak chladnokrevně překonal domácího gólmana na 0:1.

V 18. minutě, po centru z pravé strany, hlavičkoval domácí Průcha, a to nebezpečně nad břevno desenské branky. A za dvě minuty na to trestný kop Křemena skončil nad domácí brankou. Ve 22. minutě přišla rychlá akce hostů. Nguyen vyslal po pravé lajně Kopala, ten našel přihrávkou ve vápně Špačka, který však v dobré pozici nastřelil jen domácího gólmana.

Ve 34. minutě našel precizně Sekanina ve vápně Čermáka a s jehož hlavičkou si s velkou námahou poradil domácí gólman vyražením na další roh, který se již ale nepovedl.

PŘEKONAL DOUBKA

Ve 44. minutě domácí Pekař našel dlouhým pasem z vlastní půle na hranici vápna trestuhodně neobsazeného kapitána Ruprechtic Vrtala. Ten přeloboval vyběhnuvšího Doubka a srovnal na 1 : 1. V 60. minutě roh Sekaniny mířil přímo do branky domácích. A v jejich vápně vznikla velmi nepřehledná situace, které se Ruprechtičtí jen s velkým štěstím ubránili.

O jedenáct minut později na centr Kořínka naskočil Pfeifer, s jehož hlavičkou si brankář ale poradil. Za tři minuty znovu Pfeifer vysunul Kořínka do dobré příležitosti, ale jeho střela mířila nad branku.

ŠANCÍ MĚLI HODNĚ

Za minutu na to Pivnička přihrávkou pod sebe našel na vápně Špačka, jehož střela minula těsně tyč.

V 77. minutě se zrodila největší šance druhé půle. Pfeifer se uvolnil po levé straně, našel přihrávkou Kořínka, který nastřelil jen gólmana. Balon se odrazil k Sekaninovi, jehož střelu zastavilo břevno. A za dvě minuty, v 79., Pivničkova střela šla nad. „V 85. minutě ještě zahrozil domácí Průcha, když z hranice vápna mířil nad naši branku," připomenul další nebezpečnou akci Ruprechtic Petr Kopal.

PŘÍŠTĚ ZASE VENKU

V dalším kole jedou fotbalisté Desné opět na hřiště soupeře. V neděli 29. května od 17 hodin hrají na hřišti VTJ Rapid.

Sestava Desná: Doubek, Kulhánek, Čermák, Křemen, Kovář, Kopal, Sekanina, Nguyen, Pfeifer, Pivnička, Špaček. Střídání: 62. Kořínek (Nguyen), 89. Preisler (Kopal).

Rozhodčí: Urbánek. Góly: Vrtal - Pivnička. ŽK: 1 : 1 (Kulhánek). Diváků: 40.