Velmi dobrý výkon předvedli v úvodu jarní části ligy fotbalisté 1. FC Slovácko, na zisk tří bodů to ale nestačilo.

Dojem z utkání nekalil domácím jen bezbrankový výsledek, ale především okamžik ze 72. minuty, kdy sudí Houdek bez předchozího napomenutí vyloučil Vlastimila Daníčka. „Pokud bych měl říct, co si myslím, tak jsem dotrénoval," hlesl naštvaně kouč Stanislav Levý.

Podobně to cítili i příznivci domácího týmu. Celý stadion v poslední dvacetiminutovce v narážce na majitele Jablonce a šéfa FAČR Miroslava Peltu několikrát hromově skandoval „Pelta ven!".

1. FC Slovácko - Jablonec 0:0

Červená karta byla hlavním tématem na pozápasové tiskové konferenci. Kouč Jablonce ale nechtěl klíčový moment zápasu moc komentovat. „Nebudu se k tomu vyjadřovat. Pospíšil říkal, že odkopl balon a hráč ho dojel. Pak záleží na rozhodčím, jak to posoudí," řekl Zdeněk Klucký.

Jeho protějšek také nebyl sdílný, jenže z jiného důvodu. Měl totiž obavy z případného postihu. „Jestli chci dál trénovat, tak nemůžu řízení zápasu komentovat," utrousil Stanislav Levý s ironickým úsměvem. Z jeho vyjádření bylo cítit, jak moc ho rozhodčí nadzvedli z lavičky. A to doslova. Po Daníčkově vyloučení vystartoval k postranní čáře a za protesty si vysloužil vykázání na tribunu. Na té ale dlouho nevydržel. „Utkání jsem dokoukal z tunelu, bylo to tak lepší," nechal se slyšet ostřílený trenér, kterému ležela v žaludku i neodpískaný pokutový ze začátku druhé půle.

„Mrzí mě, jak to utkání proběhlo. Všichni okolo říkali, že to byla jasná penalta, protože to jejich hráč odehrál rukou. Zatím jsem to ale neviděl v televizi, tak nemůžu říct," pokrčil Stanislav Levý rameny.

Čtěte také: Rozhodně to nebyl faul na červenou, zlobil se Daníček

Jeho svěřenci by si přitom za svůj výkon tříbodovou odměnu zasloužili. Už v prvním poločase si vytvořili velkou územní převahu, kdyby se hrálo na ledě, tak by rolba na polovině Slovácka ani nemusela jezdit. Šance Navrátila, Tetteha a Koného ovšem gólem neskončily a lépe se domácím nevedlo ani po přestávce. To řádil hlavně Benjamin Tetteh, kterého ale pokaždé vychytal brankář Hrubý.

Jablonecký golman tým podržel

I Milan Heča si ale připsal důležitý zákrok při hlavičce Doležala, těsně po Daníčkově vyloučení mu pak po pokusu Zeleného pomohlo břevno.

„Domácí si vytvořili víc šancí, nám ale velmi dobře zachytal golman. Zaslouží si pochvalu, díky němu si po těžké práci vezeme bod," chválil Zdeněk Klucký.

Domácí remíza mrzela. „Chtěli jsme tři body. Šli jsme za nimi cílevědomě až do 70. minuty, na hřišti byl jen jeden tým, který chtěl vyhrát. I když je bod málo, po červené kartě ho musíme brát. Cením si, jak dnes mužstvo hrálo, za to mu patří kompliment," dodal kouč Slovácka.

Rozhodčí: Houdek – Hrabovský, Pospíšil. ŽK: Koné, Tetteh – Doležal. ČK: 72. Daníček (Slovácko). Diváci: 3445.

Slovácko: Heča - Reinberk, Hofmann, Břečka, Civič - Šumulikoski – Navrátil (84. Biolek), Daníček, Havlík, Tetteh - Koné. Trenér: Levý.

Jablonec: Hrubý - Jankovič, Pernica, Beneš, Zelený - Jiráček, Považanec (59. Trávník) – Mehanovič (88. Kubista), Pospíšil, Mihálik (65. Diviš)- Doležal. Trenér: Klucký.

Hlavní moment

Daníčkovo vyloučení
Fotbalisté Slovácka měli trvalý tlak, který s přibývajícími minutami sílil. Nikdo neví, jestli by v jedenácti dokázali vstřelit vytoužený gól, červená karta pro Vlastimila Daníčka jejich naděje na výhru pořádně utlumila.

Hvězda zápasu

Benjamin Tetteh
Na obou stranách Slovácko kralovalo. Napravo trápil defenzivu Jablonce hbitý Navrátil, nalevo zářil Benjamin Tetteh. Ghanský mladík také několikrát nebezpečně vypálil, gól mu ale nebyl v sobotu souzen

Číslo utkání

6
Už tolik utkání v řadě neodkázali fotbalisté Slovácka porazit Jablonec. Naposledy se radovali z výhry před třemi lety 22. února 2014, kdy o těsné výhře 1:0 rozhodl Jakub Petr.