Držkov - S úvodním hvizdem hlavního rozhodčího začalo na držkovském trávníku další utkání I. B třídy východ. A také začalo vydatně pršet a chvílemi padaly i kroupy a hlavně na domácích bylo vidět, že se jim v takovémto nečase moc hrát nechce. Pěnčín vstoupil do zápasu náporem, byl silnější na míči, snažil se kombinovat, přenášel hru zleva doprava a naopak a domácí se byli nuceni převážně bránit. V 19. minutě zahrával Pěnčín přímý kop zhruba z dvaaatřiceti metrů a Patrik Ferenc se rozhodl zkusit štěstí přímou střelou na bránu. A ta se povedla dokonale a skončila v šibenici domácí branky na vzdálenější tyči. A když o čtyři minuty později zvýšil Roman Hušek na 0 : 2, zdálo se, že zbytek zápasu bude probíhat pod kontrolou hráčů Pěnčína.

Vrabec nedal gólmanovi šanci
Ve 27. minutě měli domácí výhodu volného přímého kopu a exekutor Vrabec prokázal výbornou kopací techniku a střelou letící přes zeď na první tyč nedal pěnčínskému gólmanovi Pivrncovi šanci a snížil na 1 : 2. V tuto dobu přestalo pršet a domácí změna počasí a vstřelený snižující gól vybídly ke zvýšení aktivity v napadání, důrazu v osobních soubojích a celkově přidaly na rychlosti a rázem začala být hra vyrovnaná.
Pěnčínští hráči mírně znervózněli a vyklidili střed hřiště, a tak si domácí do konce poločasu vytvořili mírnou optickou převahu, naštěstí bez šancí. Do kabin odcházeli hosté s jednogólovým vedením, ale přesto byli od trenérské dvojice upozornění na nutnost vrátit se ke svojí hře, opět ovládnout střed hřiště a tlačit se před soupeřovu branku a na mokrém, až rozbahněném trávníku se pokoušet o častou střelbu, protože ta je na takovémto terénu dvojnásob nebezpečná.
Do druhého poločasu došlo k přeskupení středové řady Pěnčína, do hry se dostal Matúška, který vstoupil do zápasu velice aktivně a byl to právě on, kdo v 55. minutě těžkým kopem z hranice šestnáctky překonal potřetí domácího gólmana. A když o další tři minuty později zvýšil Kuba Zapadlo na 1 : 4 po obrovské hrubce domácí obrany a za své pokutové území vyběhnuvšího brankáře, kterému Kuba udělal dlouhou kličku a míč uklidil do prázdné branky, bylo o vítězi tohoto utkání rozhodnuto.
Držkov si vypracoval pouze jednu skoro tisíciprocentní šanci, ale tu fantastickým zákrokem zneškodnil domácímu útočníkovi Honza Pivrnec. Po následném rohu zazvonilo břevno pěnčínské branky, ale to bylo v podání domácích vše, do čeho je dobře organizovaná pěnčínská obrana ve druhém poločase pustila. A pak už přišla závěrečná pěnčínská pětiminutovka, kdy se v 85. minutě střelou na zadní tyč podruhé v zápase prosadil Patrik Ferenc a o další tři minuty ten samý hráč podobnou střelou zkompletoval hattrick.
Závěrečné slovo patřilo v 90. minutě za obrovského nadšení samotných pěnčínských hráčů, ale především realizačního týmu střídajícímu Davidovi Krčmárikovi, kterého původně trenér nechtěl na hřiště vpustit, ale náš „druhý brankář" si svoji „chvilku slávy" doslova u trenéra vymodlil, a to, co se mu nepovedlo v minulém zápase nyní s visačkou koncového střelce chladnokrevně proměnil. Uzavřel skóre zápasu na konečných 1 : 7.

TJ Sokol Držkov - FC Pěnčín 1 : 7 (1 : 2)
Trenér Pěnčína Luboš Pumrle: „Je nutno říci, že tentokrát byl průběh zápasu výrazně ovlivněn klimatickými podmínkami a především kvalitou hrací plochy, která se po vydatném půlhodinovém dešti měnila doslova v oraniště. Našim hráčům patří gratulace k výsledku a poděkování za to, jak se s těmito náročnými podmínkami popasovali, a hlavně počtem vstřelených nádherných branek udělali realizačnímu týmu i přihlížejícím fanouškům radost. Ocenit je též nutné kopací techniku Patrika Ference, který třemi střelami docílil hattrick. U zbývající části týmu musím vyzdvihnout bojovnost, fotbalovost a hlavně týmového ducha, který nás dovedl k přesvědčivému vítězství nad těžkým soupeřem a zisku dalších tří bodů." A fanouškům Pěnčína trenér Luboš Pumrle nezapomněl vzkázat. „Výsledek je tou nejlepší pozvánkou k dalšímu mistrovskému utkání, které sehrají naši hoši příští sobotu, 6. 5.2017 od 17 hodin snad už konečně na domácím trávníku na Pěnčíně. Naším soupeřem bude celek Libštátu, kterému prozatím v tabulce patří předposlední místo. Ale přesto nás čeká těžký zápas, ve kterém budeme rádi za vaši podporu."


Branky: 27. Vrabec – 19., 85., 88. Ferenc, 23. Hušek, 55. Matúška, 58. Zapadlo, 90. Krčmárik – 27. Vrabec
Sestava Pěnčína: Pivrnec – Lang, Balásek, Heinrich, Matějček J. - Matějček P., Ferenc, Pszyk (46. Matúška), Barcuch (68. Sekerák), Zapadlo – Hušek (84. Krčmárik)
Sestava Držkova: Holeček, Pavlata, Dvořák, Machala, Stumer, Batěk, Vrabec, Machačka, Och, Ševčík, Tomeš, Vágner, Machala, Paldus

Statistika: střely na bránu 4 - 15, ofsajdy 7 - 4, střely mimo bránu 3 - 7, Ž K: 3 -1, rohové kopy 6 - 9