LIGOVÝ VÍKEND

Pikantní duely budou o víkendu k vidění na severu Čech. Fotbalisté Jablonce vyrukují na Plzeň a proti vicemistrovi budou usilovat o první výhru. Teplice prahnou proti Dukle po odvetě za porážku z posledního utkání minulé sezony, kdy je Pražané připravili o pohárovou Evropu. Liberec, který jako jediný ze Severočechů první kolo vyhrál, bude bojovat na stadionu nováčka z Olomouce.

Jablonec si před týdnem přivezl bod ze Slovácka a v nedělní domácí premiéře ho čeká Plzeň. Viktoria sice zničila Duklu 4:0, v týdnu ale vypadla z předkola Ligy mistrů po debaklu 1:4 s bývalou Steauou Bukurešť. „Za každou cenu budeme chtít vyhrát. Přestože hrajeme proti velmi těžkému týmu, tak bychom doma body ztrácet nechtěli a hlavně neměli,“ řekl trenér Jablonce Zdeněk Klucký.

HET liga 1. kolo: 1. FC Slovácko - FK Jablonec.
Ligu začali jedním bodem

Plzeň nebodovala v jediném z posledních 16 vzájemných ligových zápasů. Severočechům se podařilo v lize Viktorku porazit před osmi lety.

Tepličtí hostí dnes od 17:00 Duklu a o motivaci postaráno. Právě Pražané jim loni odřízli cestu do Evropy. „Dukle budeme chtít vrátit poslední prohru. Navíc hrajeme dvakrát doma, tak víme, že musíme před vlastními diváky vyhrávat,“ říká stoper Michal Jeřábek, jehož tým v první kole padl na Slavii smolně 0:1.

Liberec se v sobotu 5. srpna v Olomouci (17:00) pokusí navázat na výhru nad Zlínem. Bude to mít ale složité, Sigma se totiž po návratu do ligy uvedla šokující výhrou v Mladé Boleslavi. „Mohl by to být otevřený zápas. My jsme vyhráli a chceme to potvrdit v Olomouci. Chceme všude jezdit pro body. Venku nemáme co ztratit, takže do toho můžeme jít bez tlaku, ale stejně naplno jako doma," řekl Petr Ševčík ze Slovanu.

Matěj Pulkrab.
Slovan v závěru využil dvojnásobnou přesilovku, spasitelem Pulkrab