Jablonec po třech remízách chtěl konečně bodovat naplno, motivaci mu navíc zvýšila sobotní porážka dosud třetí Olomouce se Spartou, která týmu dala šanci na posun na třetí místo. A na hřišti to bylo znát. Jablonec měl od začátku velkou převahu a vytvářel si šance.

Obránce Štochl sice ještě po rohu těsně minul, ale ve 14. minutě už domácí otevřeli skóre. Kopicův centr a následnou Třešňákovu střelu sice ještě obrana Slovácka odvrátila, ale Vaněk z dorážky propálil brankáře Melichárka.

Po půlhodině hry pak Jablonec udeřil podruhé. Kopic zahrával přímý kop tak šikovně, že míč prolétl chumlem hráčů a bez dotyku skončil v brance. A Jablonec dal hostům ještě do poločasu i třetí ránu, to když si Vaňkovu střílenou přihrávku srazil do vlastní branky obránce Košút.

Trenér Slovácka Habanec po předchozích nepřesvědčivých výkonech změnil sestavu a překvapivě nechal sedět i nejlepšího střelce Doška. Větší zlepšení to však nepřineslo. Proto do druhé půle udělal Habanec další dvě změny a Doška poslal na hřiště.

Snahu hostů o zdramatizování však hned záhy utnul Piták, který střelou do prázdné branky zakončil pohlednou kombinaci domácích a zvýšil už na 4:0.

Došek se pak postaral o první ohrožení jablonecké branky, ovšem brankář Špit byl připraven. Oživit hru Slovácka pak měl ještě Volešák, který v den svých 29. narozenin nastoupil k jubilejnímu 150. ligovému utkání. Ani to však Slovácku dlouho nepomáhalo.

Naopak Jablonec mohl ještě přidat další zásah, ale před brankou na poslední chvíli zabránil Vaňkovi ve skórování kapitán Slovácka Trousil.

Až tři minuty před koncem si na rohový kop naskočil Košút a postaral se o čestný zásah hostů. V lize tak po 291 minutách ukončil čekání Slovácka na branku, ta však mužstvu příliš radosti při jasné porážce nepřinesla.

Branky: 14. Vaněk, 32. Kopic, 38. vlastní Košút, 48. Piták - 87. Košút. Rozhodčí: Matějek - Pelikán, Kříž. ŽK: Košút, Kordula (oba Slovácko). Diváci: 2235.

Jablonec: Špit - Rossi, Kysela, Štochl, Novák - Kopic (81. Jurča), Vaněk, Piták (76. Pázler), Loučka, Zoubele (71. Eliáš) - Třešňák. Trenér: Kotal.
Slovácko: Melichárek - Kuncl, Trousil, Kubáň, Košút - Kordula, Daníček, Valenta (65. Volešák) - Skalák, Kovář (46. Došek), Kerbr (46. Hlúpik). Trenér: Habanec.