„Hráli jsme dobře. V první půli jsme už rozhodli. Druhá pak byla už o ničem," zhodnotil poslední utkání I. B třídy západ trenér Jenišovic Petr Randák.

Skoro podle stejného scénáře jako v minulém zápase, kdy porazily Jenišovice soupeře z Jablonného, se odehrával i tento duel. „Už do poločasu jsme dali tři góly. Pak jsme přidali další a zakončili na 5:0."

Ve druhé půli domácí trochu polevili. Balón ale drželi, moc příležitost soupeři se rozehrát nenabídli. „Mirek Vavřich dal hattrick, Marek Randák předvedl krásný gól z třiceti metrů v běhu, ze hry. A ještě Matěj Randák přidal další gól. Zatím nám to jde. Jsme na dobré vodě," pochválil svůj tým Petr Randák.

Jenišovice ale na vavřínech neusínají a dobře vědí, že další utkání nebude jednoduché. V sobotu je čeká výlet do Frýdlantu. „Trápení přijde teď na umělce. Terén pro nás zrovna top nebude. Uvidíme, jak se s tím srovnáme. Už jsme ve Frýdlantě jednou hráli. Ale mužstvo máme kvalitní," argumentoval jenišovický trenér.

A proč se netěší na umělku? Od srpna hrají Jenišovičtí na trávě. Soupeř je ovšem na svoji umělku zvyklý. Podle Petra Randáka má umělý povrch úplně jiné vlastnosti, balón se chová jinak, a to všechno může výsledek utkání ovlivnit.

„Umělka má jiný odskok, působí jako suchý zip. My na ni nejsme moc zvyklí. A hlavně ve Frýdlantu mezi paneláky je to jako na výdrholci. Když tam začne foukat, příjemné to při hře není. Takže uvidíme, jak to dopadne," uvažoval jenišovický trenér Petr Randák nad dalším utkáním.