Jak jsou trenéři Pavel Drsek a Zdeněk Klucký spokojení s konečným umístěním a jednotlivými hráči?

Jak s odstupem času hodnotíte konečné páté místo?

Pavel Drsek: Umístění pro jablonecký klub je to výborné. Za dobu juniorské éry jsme se na lepších příčkách neumístili. Pro nás je teď důležité, jak se někteří kluci dokáží uplatnit v dospělém fotbale. Tento rok pracovali velmi dobře, teď jde ale o to, jak se ještě posunou dál.

Někdy jsou na sebe ale mladí hodně vázaní…

Zdeněk Klucký: Je pravda, že když se v zimě někteří hráči posouvali do dospělých soutěží, tak jsme se kolikrát chytali v přátelských zápasech za hlavu. Řeknu jako příklad přípravný zápas s Chrastavou. Skládali jsme novou stoperskou dvojici Skuhravý Šedý, ale co jsme tam dokázali za devadesát minut předvést, to bylo něco hrozného, tam jsme dostali pět gólů. Hráli jsme s nimi vyrovnanou partii v poli, ale dělali jsme hrozné chyby vzadu a dostávali po nich branky. Byli jsme z toho takoví nesví a rozebírali jsme to. Během jara si ale kluci na sebe zvykli a sehráli se. Stoperská dvojice nám nehrála až tak špatně, kluci nakonec patřili docela mezi opory.

Tým jste na jaře navíc doplňovali hodně mladými hráči z dorostu.

Pavel Drsek: Někteří chodili ale jen na zápasy. Od konce podzimu se k nám posunul Honza Díl. Bavili jsme se o tom, že bychom toho kluka jen zabili, kdyby hrál za dorost a do toho byl s námi. Jádro týmu nám zůstalo a bylo vidět, že drží spolu. Dobře se jevil i Christian Vitkovič, byl s námi na pár zápasech a dal několik gólů. Příjemně nás překvapil, je to pracovitý kluk a teď už je napevno v juniorce.

Juniorka čtyřikrát udržela i čisté konto, jak se jevil brankář Repáň?

Zdeněk Klucký: V některých zápasech jsme s ním byli velmi spokojení. Jenže Repyho pochválíte a druhý zápas dostaneme tři góly po jeho chybách. Měl takové nevyrovnané výkony. Jak cítil, že se mu daří, po pochvale, z ničeho nic zklamal. Když na sobě ale bude pracovat, bude to dobrý brankář. Na jaře dostával i víc příležitostí a některé čapnul za pačesy.