Aktivní Jablonec šel do vedení už ve třetí minutě, Pázler na hranici pokutového území zasekl balon a střelou k tyči poslal Baumit do rychlého vedení. Šikovně ke vzdálenější tyči mířil poté Okleštěk, jeho pokus ale parádní robinzonádou Vejmola vyškrábl na roh.

Postupem času ale převzali iniciativu hosté z Vysočiny, jejich platonická převaha ale nakonec vyústila ve vyrovnávací branku Kučery z 25. minuty. Další šance se zrodily až těsně před poločasovým hvizdem. Nejprve skvěle zasáhl jihlavský gólman Vejmola proti střele Oklešťka po rohovém kopu Skwarczeka. Hned z protiútoku šli ale do nečekaného vedení hostující fotbalisté, z blízka rozvlnil i podruhé síť za Šebkem hbitý Kučera.

Vysočina byla aktivnější i v druhém poločase. Hned po změně stran střílel opět Kučera přes Housera, tomu ale gólovou radost zkazil skvělým zákrokem Šebek, který konečky prstů stačil míč vytěsnit mimo tyče! Jablonec také v druhém utkání testoval 21-letého chorvatského záložníka Babiće, který operoval ve středu hřiště a v 52. minutě zamířil po přihrávce od Štemberka nad jihlavskou branku. Vysočina hrozila rychlými brejky, hned několik přečíslení ale jablonecká obrana dokázala přežít. V 72. minutě ale vyšlo Jihlavě střídání, hned po minutě pobytu na hřišti se dostal za obranu střídající Duba, který v klidu podél gólmana přidal třetí branku hostujícího celku.

Kosmeticky upravit konečný výsledek mohli ještě jablonečtí, jenže Vrzal mířil ze standardky těsně nad břevno a Ledeckého hlavičkový pokus po rohovém kopu se mezi tyče nevešel. Jihlavští tak i v Jablonci potvrdili dobrou jarní formu a prodloužili svou šňůru neporazitelnosti na šest zápasů v řadě.

Až netradičně tiše působil během celého zápasu kouč jablonecké juniorky Jaroslav Vodička. „Do utkání jsme paradoxně vstoupili dobře a vedli jsme 1:0. Pak jsme se ale přizpůsobili soupeři, který se stáhnul a čekal na brejky. I když dneska kluci prohráli, tak vím, že se na to nevykašlali. Bavím se teď o hráčích juniorky, nebavím se o hráčích A-týmu, to ať si zhodnotí někdo jiný," vysekl po utkání a pokračoval.

„Nechci být nějak přísný na hráče kádru juniorky, ani je kritizovat, ale já před nimi prostě smekám. Ve třinácti lidech se čtyřicet dva zápasů totiž odehrát nedá," posteskl si Vodička.

„My nemáme v tomhle mužstvu dalšího stopera, abychom mohli střídat. To jste viděli třeba na Houserovi, kterej je mrvej. Znova opakuji, s třináctičlenným kádrem se Juniorská liga hrát nedá. Bylo to mrtvé, ti kluci už toho mají dost, tušili jsme to. A když má přijít ta kvalita, tak ta zkrátka nepřijde. Všechno je to od toho odvislé, takto se juniorská liga hrát nedá," utrousil jablonecký kouč po čtvrteční porážce od Jihlavy.

Baumit Jablonec - Vysočina Jihlava 1:3 (1:2)

Branky: 3. Pázler - 25. a 45. Kučera, 73. Duba. Rozhodčí: Severýn, ŽK: 1:0. Jablonec: Šebek - Landovský, Houser (54. Kovář), Karásek, Vrzal - Pázler (46. Štemberk), Okleštěk (46. Gebert), Babić, Skwarczek, Vodička (85. Sedláček) - Ledecký.

Autor: Jan Bendl