Souboj tabulkových sousedů z horních pater Juniorské ligy začali aktivněji jablonečtí. Dalekonosným lobem zkoušel zaskočit hostujícího brankáře Okleštěk. V dresu Pražanů zase předvedl zakončení nůžkami Mensah, ale chyběla razance i přesnost. V 6. minutě se sešívaní sice radovali z vedení, ale předčasně, jejich branka nebyla uznána pro ofsajdové postavení Červenky. Gólově podle pravidel udeřilo o chvíli později na druhé straně, Landovského centr si zpracoval Ledecký a poslal Jablonec už v 10. minutě do vedení.

Dvougólový náskok Baumitu mohl zařídit Skwarczek a měl na to hned dva dobré pokusy. Nejdříve poslal míč z trestného kopu těsně vedle šibenice, po půlhodině hry krásnou táhlou střelou vyzkoušel pozornost brankáře Hrubeše! V té době už ale nebyl na hřišti zraněný Štemberk, kterého nahradil Kovář. Ve 29. minutě skvěle a i se štěstím, vyřešil nájezd dvou slávistů strážce jablonecké branky Krásný. Ukázkovou akci Baumitu rozjel ve 37. minutě Skwarczek, který načasoval přihrávku za obranu pro Landovského, ten ale ke smůle domácích branku přestřelil.

Druhý poločas se nesl ve znamení tlaku pražského týmu, za hlavu se chytal především aktivní Červenka. Baumit nakonec kapituloval, v 58. minutě srovnal skóre hostující Vondráček. Jablonci se ale paradoxně v době největšího tlaku sešívaných povedlo vstřelit velmi důležitou branku. Okleštěk předložil před vápnem zkušeně míč Ledeckému, který nezaváhal 2:1. A na domácí straně mohlo být ještě veseleji, brankář Hrubeš trefil při odkopu dotírajícího Ledeckého a míč se dokutálel těsně vedle branky. Blízko vyrovnání byli Pražané poté po hlavičce Zámečníka, jablonecký brankář byl ale u tyče opět včas a míč dokázal vyrazit na roh. V 72. minutě nakonec tvrdou hlavičkou po rohovém kopu přidal Okleštěk třetí branku a jablonecké vítězství bylo jisté.

Jablonečtí vítězstvím 3:1 ztenčili náskok na třetí Slavii Praha na rozdíl tří bodů a potěšili tak trenéra Jaroslava Vodičku. „Určitě to je cenné vítězství, Slavie je kvalitní tým, to je bez debat. Dostali jsme se do vedení a mohli jsme přidat i druhou branku, jenže Ledecký nedal, a že ta situace po gólu volala. Cením si ale přístupu hráčů, chtěl bych pochválit především Vaníčka s Ledeckým, kteří hráli se sebezapřením. Chleba se lámal při naší druhé brance, kdy měla Slavia největší tlak," uznal po zápase spokojený kouč jablonecké juniorky.

FK Baumit Jablonec - SK Slavia Praha 3:1 (1:0)

Branky: 10. a 65. Ledecký, 72. Okleštěk – 58. Vondráček. Rozhodčí: Pechanec – Kotalík, Hanousek. ŽK: Vaníček, Vodička, Kovář (všichni Jablonec). Jablonec: Krásný - Landovský, Karásek, Zoubele, Vaníček - Štemberk (24. Kovář), Okleštěk (90. Palatický), Skwarzcek, Gebert, Vodička (87. Rozkovec) - Ledecký (89. Tichý).

Jan Bendl