Jablonečtí v minulém týdnu do Juniorské ligy nezasáhli, protože počet účastníků Juniorské ligy je lichý, přesto ale Vodičkovi svěřenci nezaháleli. „Ideální ta přestávka není, ale my jsme minulý týden poslali pět hráčů hrát na farmu do Jablonečku. Kluci tam odehráli s Dobrovicemi velmi kvalitní utkání. Takže přípravu na dnešní duel nám to nijak nenarušilo, hráči měli normální zápasový rytmus," objasnil kouč Jablonce Jaroslav Vodička.

Trenér Baumitu využil proti Táborsku z ligového kádru Vošahlíka s Čížkem. Jablonec byl během celého zápasu lepším týmem a šancí si vypracoval na několik zápasů. Do vápna Jihočechů létal jeden balon za druhým. Ve 12. minutě perfektní Čížkův prudký centr napálil Vodička z blízka jen do brankáře. O tři minuty později letěl centr do vápna tentokrát z levé strany k Vošahlíkovi, ten při prvním pokusu střílel do brankáře, ale dorážku už proměnil v jablonecké vedení. Čtyři minuty poté střílel nenápadně, za to velmi přesně k tyči z hranice vápna Jurča a vykouzlil pro Jablonec rychlý druhý gól.

Jenže pak začala přehlídka v neproměňování šancí. Parádní rychlou akci po ose Čížek, Štemberk, Vodička, napálil posledně jmenovaný jen do břevna ze tří metrů. Vodička míč poslal do sítě hned z následující akce, jenže tentokrát mu radost zkazil zase praporek pomezního signalizující ofsajd. Čížkova pumelenice z 18 metrů poté prosvištěla těsně kolem pravé tyče.

V zahazování šancí se pokračovalo i po přestávce. Vodička netrefil ideálně centrovaný balon na zadní tyči a poslal ho mimo. Po jednom z rohových kopů zvonila tyč hostujícího celku. Dalekonosné pokusy Jurči a Čížka mířily do ochranné sítě a s nebezpečnými střelami Jurči a Vodičky si poradil pozorný gólman Táborska Winter.

Až poté se připomněli také hosté, Práškovu prudkou střelu lapil Šebek u tyče. Jabloneckého gólmana vylekal také dalekonosný pokus Muharema, který skončil nad břevnem. Na druhé straně spálil snad čtyři vyložené šance Ledecký. Když už jeho hlavička mířila do branky, tak jí nepochopitelně vykopl v touze skórovat Vošahlík. Až pět minut před koncem dostal Vošahlík výbornou přihrávku na střed hřiště a v samostatném úprku na brankáře přidal třetí branku domácích.

Trenér Jaroslav Vodička ale přesto nebyl spokojen. „Jsem naštvaný na své hráče. Nechci snižovat kvality soupeře, ale dnes mohlo Táborsko inkasovat klidně i šest branek a my vyhrajeme 3:0 a to ještě třetí pojišťovací gól dáme pět minut před koncem," kroutil hlavou kouč Jablonce.

„Je to lehkovážnost, nic jiného. Děláme si to utkání pak těžší. Tenhle zápas měl být rozhodnutý po poločasu čtyřmi góly a mohli jsme hrát úplně v klidu. Ta hra opticky vypadá dobře, ale hraje se na góly a ty jsme měli dát, proto jsem naštvaný," neskrýval nespokojenost Vodička. Přesto našel na vítězství i pozitivní věci. „Dali jsme branky po tom, co jsme nacvičovali v tréninku, s tím jsem určitě spokojen. Ale celkově tam toho musí být daleko víc," uvedl kouč Jablonce.

Baumit Jablonec - MAS Táborsko 3:0 (2:0)

Branky: 15. a 85. Vošahlík, 19. Jurča . Rozhodčí: Kubr, bez karet. Diváků: 80. Jablonec: Šebek - Štemberk, Drozd, Vaníček, Hronek - Vošahlík (85. Gebert), Čížek, Jurča (88. Sedláček), Skwarczek, Vodička - Ledecký.

Autor: Jan Bendl