Jablonec předvedl kompaktní výkon a vyhrál nad Spartou 2:0 naprosto zaslouženě, tak hodnotil výkon domácího celku bývalý trenér Jablonce Josef Pešice.

Jak se vám zápas líbil?

Byl to typický pohárový zápas. Jablonec prohrál v prvním zápase na Spartě 2:1, a proto dal v dnešní odvetě zpočátku všechny síly do útoku. Myslím si, že hrál dobře, vyhrál naprosto zaslouženě a tím pádem je i jejich postup zasloužený.

Jablonec zvládl utkání po stránce taktické dokonale.

Nejenom po stránce taktické, ale po všech stránkách. Co se týká taktiky, bojovnosti a nasazení byl jednoznačně lepším mužstvem. Prostě ve všech aspektech byl lepší a znova se opakuji, postupuje zaslouženě.

V první půli měla Sparta asi dvě, tři vyložené šance, ale nedala.

Máš pravdu. A to tak ve fotbale bývá. Sparta měla první obrovskou šanci, nedala ji a dostala gól. Hráči Sparty nevyužili ani druhou obrovskou šanci, kterou opět nedali a dostali druhý gól. Nedáš-dostaneš. Od stavu 2:0 se Jablonec trošku zatáhl a hrál na jistotu. Škoda jen, že mu nevyšly asi dva, tři rychlé brejky, jinak si hosté odváželi vyšší prohru než 2:0.

Zklamala vás Sparta svým výkonem?

Zklamala.

Čím hlavně?

Tím, jak se tady projevovala. Sparta je mužstvo, které hraje Evropské poháry. Když vidím, že tam je šest hráčů neběhavých, tak ty poháry nemůže úspěšně hrát. To složení mužstva není na to, aby mohlo úspěšně hrát ligu mistrů. Pamatuji se, že ještě vloni hrála Sparta náročný, běhavý fotbal, dneska tomu tak nebylo.

Vraťme se k Jablonci. První gól z penalty. Jak jste ji viděl?

Z tribuny bylo jasně vidět, že Kováč držel Doležala. Byla to jasná penalta a Kováč ani neprotestoval.

A druhý gól?

Druhý gól padl po hezké akci, když Kopic umístěnou střelou k tyči skóroval. Musím říct, že to provedl krásně, zkušeně.

Kdo se vám dneska líbil?

Směrem dopředu byl velmi dobrý Pospíšil, naprosto spolehlivě fungovala celá obrana. Hrála velmi dobře pozičně a měla všechny hlavy. Hübschman tomu všemu dodává v prostředku stabilitu v obranné fázi, dobře hrál i Kopic. Jablonec předvedl kompaktní výkon.

Semifinále poháru bude určitě zajímavé…

Naprosto souhlasím. Ale nejen pohár bude zajímavý. Jsem přesvědčený, že hodně zajímavý bude i závěr ligy.

V čem zajímavý?

V boji o Evropské poháry ne, tam je to jasné, ale o Ligu mistrů. Věřím, že do toho zasáhne i Jablonec. A zajímavý bude i boj o sestup.

„Neřekl bych, že Sparta je v nějaké krizi. Když koukám v televizi, vyhrává, soupeře většinou přehrává a to o hodně. Spíš bych řekl, že rozhodlo, že jsme dali svoje šance," uvedl Jan Kopic, autor druhého gólu, po utkání, když se hráči radovali z vítězství.

Autor: Vlastimil Cakl