Malá Skála – Také pro fotbalisty Malé Skály skončil soutěžní ročník 2015/16. A teď, jak potvrdil za tým Lukáš Kopecký, vyhlížejí už začátek podzimní soutěže.
ČTVRTÉ MÍSTO JE ÚSPĚCH
„Uplynulý soutěžní ročník bych hodnotil pozitivně. Tým se umístil na čtvrtém místě a splnil tak předsezónní očekávání. Podařilo se nám porazit mužstva ze špičky tabulky, ale zároveň také ztratit body s některými mančafty, které skončily až za námi," zhodnotil sezónu Lukáš Kopecký. Během roku se mužstvo Malé Skály podařilo stabilizovat. V zimě se do týmu vrátil uzdravený Daníček a na jarní část ještě přišla další posila, a to na hostování Pekárek.
„Bohužel nás poznamenalo i zranění v obraných řadách, kde jsme přišli o hrajícího trenéra Brožka a stopera Kotrbu," vylíčil nepříjemné situace Lukáš Kopecký. Tým si ale s jejich absencí dokázal poradit a jejich posty zastoupit. V letní přestávce chtějí Maloskalští mužstvo omladit a posílit. Nejhorší prý je, že není, kde brát. „Na Malé Skále máme pouze mužský tým a chybí mladá krev. Máme v týmu kluky, kterým je více jak čtyřicet a musím říct, že před nimi smekám, s jakým elánem a bojovností nastupují každý týden k zápasům," zdůraznil Lukáš Kopecký. Připomenul, že během posledního roku několik mužstev skončilo právě v důsledku nedostatku lidí. „Snažíme se tým udržet a doufám, že nám to ještě nějakou dobu vydrží. Základem v okresním fotbalu je mít v kabině dobrou partu a to se nám daří. Máme pěkný areál, krásný trávník, o který se stará správce pan Šimek. Hřiště a zázemí jsou na každý zápas perfektně připravená," připomenul zástupce maloskalského fotbalu.
BUDE SE HRÁT JINAK
Se sezonou se již tradičně loučí oblíbeným turnajem, Memoriálem Petra Mikeze a exhibičním utkáním, mezi stávajícím týmem SK Malá Skála a starou gardou Malé Skály. „Nový ročník přinese v okresním fotbale několik zásadních změn. Po spojení okresní soutěže a okresního přeboru bude soutěž rozdělená do dvou částí. Nejdříve sehrajeme část základní, kde na sebe soupeři narazí jednokolově. Ve druhé části bude prvních devět mužstev hrát mezi sebou o postup do B třídy a zbytek o konečné umístění," vysvětlil novinky Lukáš Kopecký a zdůraznil, že hlavním cílem Maloskalských je první polovina tabulky a potom dál co nejlepší umístění.