V příštím kole hraje Jablonec B doma s Turnovem a Mšeno jede na Admiru Praha. Následovat bude jablonecké derby ve Mšeně.

Mšeno – Trutnov 7:0 (3:0)

Do Jablonce zavítal beznadějně poslední tým soutěže, což se na výsledku značně projevilo. Nebýt však mnoha neproměněných šancí, mohl být výsledek bez nadsázky dvouciferný. Dalším splněným úkolem bylo, aby se nikdo z hráčů nezranil nebo nenechal vyloučit.

„Hráče jsem nabádal, aby do tohohle zápasu nastoupili s maximální koncentrací a brali to tak, jakoby hráli s vedoucím mužstvem tabulky. Tyhle zápasy jsou jedny z nejhorších, Trutnov je poslední v tabulce, všichni jsme věděli, jak vypadají fotbalově, ale jestliže by to kluci nějakým způsobem podcenili, tak i v tomhle zápase můžou být problémy," konstatoval po utkání trenér Mšena Libor Macháček.

Na jaře se Trutnovu vůbec nedaří, ale v minulém kole uhrál překvapivou remízu 1:1 s Turnovem. Nicméně například od Jablonce B dostal Trutnov doma také sedm gólů.

„Chtěl jsem po klukách, ať si zastřílejí, ať dají tolik branek, co to půjde, a hrají do poslední minuty. To si myslím, že také bylo. Celý zápas jsme chtěli hrát, dávat branky, a to bylo to důležité v dnešním zápase," míní trenér.

První branka v zápase padla relativně brzo, již v 18. minutě odstartoval své třígólové představení Petr Novotný. Ale do té doby spálilo Mšeno několik dalším vyložených šancí, což nenechalo trenéra v klidu. „To byla věc, o které jsem v poločase mluvil, abychom si vážili těch šancí a nezahazovali je lehkovážně. Byly tu šance i ve druhém poločase, které se neproměnily, ale myslím si, že celkově k tomu mužstvo přistoupilo velice zodpovědně a odehrálo dobrý zápas," říkal spokojeně trenér Macháček.

Do konce prvního poločasu pak ještě přidal další branku Kaňkovský a před odchodem do kabin mířil přesně Novotný. Trutnov působil odevzdaně a během zápasu prakticky vůbec neohrozil branku Mšena. Gólman Vaníček tak alespoň chytil trochu bronzu ve slunečném počasí.

Naopak v ofenzivě Mšena se i ve druhém poločase rodila jedna akce za druhou, několikrát si však hráči Mšena nepohlídali ofsajdové postavení, či nebyli přesní ve finální fázi. Přes to všechno ale skončily za zády brankáře Douska další čtyři góly. Poté, co Novotný završil hattrick v 63. minutě, měl šanci na čtvrtý gól, ale svou šanci neproměnil. Naopak se v dresu Mšena trefil letos poprvé Jaroslav Peškar, který tak prolomil gólovou smůlu před koncem soutěže. „Čekali jsme na to a všichni jsme si to přáli. Po zápase mi říkal, že teď už ho nikdo nezastaví," říkal v dobrém rozpoložení Libor Macháček.

Branky: 18., 42. a 63. Novotný, 39. a 75. Kaňkovský, 49. Peškar, 70. Krejčík. Rozhodčí: Němec, bez karet. Diváků: 100. Mšeno: Vaníček – Selinger, Ginzel, Váňa, Bém – Vanc (80. Kraus) – Krejčík, Peškar (63. Mráček), Jeník (75. Moravec), Novotný – Kaňkovský.

Nová Paka – Jablonec B 3:3 (1:3)

Juniorka prvoligového Baumitu v minulém kole ztratila body na domácím hřišti, a tak bodový zisk z venku by se dal brát za dílčí úspěch, nicméně trenér Jablonce B měl po utkání smíšené pocity.

„Když si vezmu celé utkání, tak jsme spíš prohospodařili dva body. Během utkání jsme měli spoustu situací, přečíslení, šancí … Bohužel, za stavu 3:1 jsme toho lehkomyslně hodně zahodili a nakonec nás s nadšením bojující domácí dokázali potrestat. Dá se říct, že skoro z ničeho dali dva góly a vyrovnali. Bylo to utkání, které jsme měli vyhrát a dotáhnout určitě do vítězného konce," hodnotil utkání trenér Jablonce Jiří Hloušek.

Jablonec si během prvního poločasu vytvořil dvoubrankový náskok, když se trefil dvakrát Vukadinovč a jednou Just. Domácí borci, kteří se drží spíše ve spodní polovině divizní tabulky, snížili Ptáčkem. Ve druhém poločase pokračoval Jablonec v zahazování šancí a další branku již nepřidal. Naopak Nová Paka vytěžila z minima maximum a díky dvěma brankám Ptáčka a Povra vyrovnala na konečných 3:3. Oba celky se tak rozešly s bodem za remízu.

„Bod je malinká náplast, ale když vidíte to celé utkání, tak se dá říct, že jsme tam trestuhodně nechali dva body," dodal kouč Jablonce.

Branky: 30. a 75. Ptáček, 68. Povr – 5. a 33. Vukadinovič, 22. Just. Rozhodčí: Štuk, ŽK: 0:2. Diváků: 40. Jablonec: Králíček – Helm, Kouřil, Šidlo, Hloušek – Linka, Vukadinovič (78. Turbák), Pavlata, Daníček, Kopecký – Just.