Ze třinácti utkání jedenáctkrát tým vyhrál, jednou remizoval a pouze jednou prohrál. Na podzim skončilo mužstvo se skóre 58:9. Teď čerpají hráči zasloužené volno a před sebou mají zimní přípravu. Jak hodnotí podzimní výsledky osoba nejpovolanější, trenér Vodička?

Splnil tým v podzimní části soutěže vaše očekávání?

Po letní přípravě jsme si dali za cíl hrát v horních patrech tabulky. Tohle mužstvo ani nemohlo jinak přemýšlet, než že se bude pohybovat nahoře. Tým splnil očekávání, které jsme do něj vkládali. Výborně trénoval. Kolikrát jsem klukům říkal, že jsme daleko důraznější v tréninku, než v utkání.

Který ze soupeřů byl pro vás nejnáročnější?

Nejde říct, který soupeř byl pro nás nejnáročnější. Potrápil nás doma Bozkov, Skalice hraje velice dobře, Velké Hamry jsou fotbalové, samozřejmě Česká Lípa, která má mladé mužstvo. Mně se osobně nejvíc líbila Skalice.

Se kterým zápasem jste si byli tak trochu jistí?

Kluci jdou do utkání s tím, že ho chtějí vyhrát, ale musí uznávat soupeře a mít pokoru před každým mužstvem. Chceme vyhrát každý zápas, ale že bychom si byli jisti nějakým vítězstvím dopředu, tak to bych mužstvu nedovolil. Jednou jsme zápas podcenili a ztratili jsme tak tři důležité body.

Má mužstvo rezervy, které dosud ještě nevyužilo?

Rezervy? Rezervy má každé mužstvo, my nejsme výjimkou. Ale jakým stylem jsme odehráli většinu utkání, s tím jsem byl spokojený. Nechyběla nám fotbalovost, hráli jsme útočně. V přípravě jsme o těchto věcech hodně mluvili a kluci to dokázali velice dobře přenést do zápasů.

Potřebovali byste nebo plánujete na jaro nějaké posily?

Ano, kádr chceme rozšířit a posílit, ale jen na určitých postech. Nechceme do mužstva moc zasahovat, jsme přesvědčení, že to není potřeba. Jestli opravdu někdo přijde, tak maximálně tři hráči, které máme vytipované.

Kdo byl nejúspěšnějším střelcem týmu?

Střelcem mužstva je Kamil Krejčík s jednadvaceti brankami. Kamil je střelec. Kluci pro něj připravovali situace a on je dokázal proměnit. Když hráč nastřílí v jakékoliv soutěži jednadvacet branek, tak to svědčí o jeho kvalitách. Je to rozdílový hráč. Pro Jiskru moc důležitý. Ale zakládám si na týmovosti a my byli opravdu mužstvo, které drží pohromadě.

Jak budete řešit případné „slabiny", pokud jsou?

Tréninkem.

Jaké máte ve Mšeně pro krajský přebor podmínky?

Podmínky máme vynikající, dvě travnaté plochy plus novou umělou trávu. Mohou nám závidět ve vyšších soutěžích, skvěle se o plochy stará Jarda Dítě, za to mu patří velké poděkování.

Čeká hráče nějaká odměna za podzimní výborné výkony?

Na hráče čeká pár týdnů volna. A pak začíná zimní příprava. Musí si od fotbalu odpočinout. Přípravu máme rozdělenou na dva tréninkové bloky. Jsme rádi, že naši novou umělou trávu jako první prověří ligový Jablonec. V přípravě chci dát všem hráčům velký prostor. V utkáních chci vidět Hartmana a další mladé kluky, jak pracují celý zápas proti silnějším soupeřům. Byl bych moc rád, kdybych mohl po přípravě říct, ti mladí tlačí na Váňu, Béma, Halamu, Štemberka, Helma. Jsme v klidu, protože mohou na jejich postech bez obav hrát.

Pokud hrajete o postup a podaří se to, postoupíte do vyšší soutěže?

Chceme soutěž vyhrát. O divizi bychom mohli přemýšlet, až by bylo jasné, že jsme přebor vyhráli. Teď je zbytečné se o tom bavit a ani nechci. Čeká nás třináct zápasů, třináct soupeřů, kteří nás budou chtít určitě připravit o body.