Očekávaně ho v Teplicích poslal do základu, ale pohříchu k lajně a ne na hrot k Doležalovi, kde by mu to určitě slušelo víc. Svým způsobem to „odnesl“ Mihálik, kterého však Klucký na Stínadlech využil jako žolíka a Pišta se odvděčil. S teplickou obranou si v 80. poradil naprosto skvěle a ranou k tyči poslal svůj tým do vedení!

Jablonecká obrana Hrubý-Masopust, Pernica,Hübschman,Hanousek a před nimi Kubista, hraje opravdu dobře. Ale, bohužel, se nevyvaruje jedné či dvou chyb za zápas, za které pak tým platí ztrátou bodů. Na Slovácku to byl kolaps Zelený-Hanousek a neuhašený stoperem Hübschmanem, v Teplicích Tomáš Hübschman podcenil postaveni stopera při souboji s důrazným Červenkou. A byla z toho penalta a ztráta dvou bodů. Podotýkám, že hloupá a zbytečná.

Tisková konference klubu FK Jablonec před startem nové sezony proběhla 25. července v Jablonci nad Nisou. Na snímku kapitán mužstva Tomáš Hübschman.
Remizovali jsme díky mé chybě, říká Tomáš Hübschman

Do té doby však hrála celá obrana velmi dobře, Hanousek s Masopustem výborně doplňovali ofenzívu, na Masopusta byla zřejmě neodpískaná penalta. Škoda, přeškoda. Trenér chtěl vsadit na posílení defenzívy, na lavičce nechal Diviše a šanci dostala včelička z Dukly, Považanec. Dobrý tah, fungovalo to.

Jablonecká hra byla založena na rozvážnosti, to Tepličtí zvolili jednodušší a razantnější postup vpřed, zvláště v první půli. Ta druhá byla taková nějaká jiná, více bojovná, více nepřesná, některé „nepřihrávky“ jabloneckých hráčů na půli soupeře byly nejen nevynucené, ale i zbytečné. Možná, že při větší přesnosti se mohlo na Stínadlech urodit víc.

Už 19. srpna čeká jenišovické áčko první mistrák I.B třídy. Trenér Petr Randák věří na první výhru.
KRÁTCE z jabloneckého fotbalového světa

Ale to vlastně na Slovácku také a o Plzni ani nemluvě. Pokud by někdo hodnotil zápas v Teplicích jako krasobruslení, tak na umělecký dojem by Jablonec bezesporu vyhrál. Ale on, ta mrška fotbal, se hraje na góly. A ten dali hosté, bohužel, jenom, byť krásný, ale jeden. A to nestačilo. Na to, že to bylo severočeské derby, se hrálo nevídaně slušně. Padla jediná žlutá karta, vyfasoval ji Tomáš Hübschman za hloupý penaltový faul.

Po třech kolech shrnuto: Kluckého tým hraje pohledný, kombinační fotbal s občasnými a nahoře v textu zmíněnými vadami na kráse. Zatím z toho jsou dva body a to je málo. Takže to asi bude chtít v dalším průběhu ligy trochu ubrat na kráse a zato přidat na nasazení.

FK Teplice - FK Jablonec
Derby bez vítěze. Góly v závěru určily stav 1:1. Výsledek je spravedlivý

Trenére, pouštějte denně před tréninkem záznam druhé půle utkání Liberec – Sparta, aby hráči viděli, jak vypadá bojovnost v praxi. Prostě, málo platné, ten Honza Nezmar umí do Liberce přivést hráče se srdcem tam, kde má být … a to ostatní zařídí Trpišovský. Zatímco Jablonec promítá na hřišti Romanci pro křídlovku. Liberec, je-li potřeba, promítá Hej rup!

V neděli v 17 hodin se na Střelnici představí Dukla Praha, má o bodík víc než Jablonec. A to by hráči měli po utkání změnit. Tak do toho !

Jaroslav Hrabák