„Nemáme žádný problém. S některými staršími kluky jsem mluvil a vyjadřují se tak, že tady nejsou žádní hráči, kteří by nechtěli makat a nechtěli pracovat. Naopak! Všichni chtějí pracovat. Samozřejmě, každý snáší únavu jinak. Na někom to není znát vůbec, někdo tahá nohy za sebou. Ale není to extrémně moc, aby se to nedalo zvládnout. Děláme věci, které jsou vyzkoušené a nejsou to žádné experimenty. Příprava zatím probíhá podle stanoveného plánu," řekl Klucký v rozhovoru pro klubový web.

V zátěži odehráli fotbalisté tři zápasy. Mšeno porazili 10:0, Zápy 2:1 a s Varnsdorfem remizovali 2:2. „Chtěl bych říct, že hráli všichni hráči. I ti, kteří jsou po zranění a nastoupili po třech, čtyřech nebo šesti měsících. Zápasové zatížení bylo stejné a nebyla to žádná základní sestava, co by mohla hrát. Jinak nám zápasy ukazují, kdo na tom jak je. Teď se to začne pomalu selektovat a budeme si vybírat, koho si tady necháme a kdo by mohl jít eventuálně na hostování," prozradil.

Zdravotní problémy trápí Tecla nebo Doležala. „Někteří kluci si přinesly menší potíže s třísly, ale není to tak, že by to bylo vážné. Třeba Standa Tecl trošičku cítil tříslo z druhého zápasu, teď může trénovat, ale nemůže dělat úplně všechno. Jediný, kdo falíruje s tříslem, je Martin Doležal. Toho to rozbolelo ještě před dovolenou a nemohl nic moc dělat. Po dovolené chodí po doktorech, ale dostal od fyzioterapeuta cviky. Domluvili jsme se také s fyzioterapeutem Romanem Karpíškem z Jablonce, co působí u biatlonové reprezentace, že k němu půjdou kluci, co jsou náchylní na třísla. V pondělí byl poprvé s námi také Adam Zreľák. Měl velkou pauzu, protože měl zlomené zánártní kůstky. Ty první dny běhání jsou hrozná dřina."

Ještě před odletem na herní soustředění do Portugalska na konci ledna čekají Severočechy zápasy s Libercem (sobota) a Mladou Boleslaví (středa) a pak zápas o umístění v zimní lize. „V tréninku jedeme tak, jak teď. Děláme sílu a dynamiku. Jak budeme na lepších terénech, tak bude přibývat více herních věcí. U fotbalu je síla důležitá, běhat se taky musí, takže to nemůžeme přestat dělat."