Ve fotbalové soutěži I.B třídy východ se na špici tabulky po podzimní části usadil tým Pěnčína. V týmu i ve vedení klubu zavládla spokojenost. Vydařila se také závěrečná dokopná, která se konala v příjemné restauraci Brusírna. Hráčům poděkoval také prezident klubu Jaroslav Strnad, který trénuje mládež.

Splnil tým v podzimní části soutěže Vaše očekávání?

Tým naplnil očekávání jak tabulkově tak výsledkově. Čekali jsme, že se budeme pohybovat v popředí tabulky naší soutěže, ale že za podzim prohrajeme pouze jediný zápas, tak to je tak trošku nad očekávání.

Který soupeř byl nejnáročnější?

Nejnáročnějším soupeřem byl sousední Držkov, který nás porazil a máme s ním za poslední tři zápasy, jako s jediným soupeřem, nepříznivou bilanci dvě prohry a jednu remíza. Každý tým má v soutěži myšleno sportovně neoblíbeného soupeře a pro nás je to Držkov.

A se kterým vítězstvím jste si naopak byli jistí?

Nikde jsme si nebyli jisti vítězstvím před utkáním. Soutěž je oproti loňské sezóně vyrovnanější a kvalitnější tak jak jsme předpokládali. Každý může porazit každého. Například Velké Hamry určitě nepatří na poslední místo, mají kvalitu. Ovšem mají velkou smůlu. Nikde se naše vítězství nevyvíjelo jednoznačně.

Má mužstvo rezervy, které dosud nevyužilo?

Rezervy má každé mužstvo hlavně v tréninkové docházce a zvýšením tím výkonnosti týmu.

Potřebovali byste nebo plánujete na jaro nějaké posily?

Nákup posil z jiných oddílů není v plánu. Máme možnost neprodloužit hráčům hostování ve vyšších soutěžích.

Kdo byl podzimním nejúspěšnějším střelcem týmu?

Martin Chlomek, který soupeřům vstřelil sedm branek.

Jak budete řešit případné slabiny, pokud jsou?

Slabiny vidím v herním projevu, sice vyhráváme, ale je to spíše díky mládí. Naši hráči jsou fyzicky zdatnější než naši rivalové a soupeře pak přetlačíme. Ovšem herně se mi to moc nelíbí. Vytkl jsem to trenérovi i na závěrečné schůzi s požadavkem zaměření se na zlepšení herního projevu. Doufám, že v zimní přípravě, kde je zařazené i krátkodobé soustředění, se trenér na tuto činnost zaměří více než na přípravu fyzickou.

Co jste řekl hráčům po posledním zápase nebo co byste jim vzkázal?

Na závěrečné „dokopné" jim předseda klubu Jaroslav Votoček řekl, že jim odpouští tu prohru s Držkovem. Já jsem jim to neodpustil do dneška, raději ať prohrajeme s Rokytnicí, ale jestli opět prohrajeme s Držkovem, tak se zamyslím nad tím, zda se nepokusíme přetáhnout nějaké hráče z Držkova k nám. Hlavně Jirka Vágner mě svými výkony v dresu tohoto soupeře dráždí.

Chcete soutěž vyhrát?

Ano, soutěž chceme vyhrát.

Co Vás v soutěži nejvíce zklamalo?

Zklamáním jsou pro mě jednoznačně divácké návštěvy na Pěnčíně, které jsou snad nejhorší v celé soutěži a přetrvává to už dlouhou dobu. Mockrát jsem se zamýšlel, proč tomu tak je. Když se podívám, kdo na fotbal přijde, tak jsou to rodinní příslušníci hráčů a pak taková ta starší generace eventuálně několik bývalých hráčů. Mrzí mě i to, že se na utkání dospělých nepřijdou podívat ani naši dorostenci. To za našich mladých let nepřipadalo do úvahy. Trošku mě to bere energii.

A co Vás naopak potěšilo?

Tak to se odkloním od hlavního tématu a přejdu k mládeži. Letos se do přípravky nahrnulo plno capartů. Paradoxem je však to, že k tomuto potěru nemáme trenéry. A pak mě mrzí, že místo dvou tréninků v týdnu je pouze trénink jeden. A to jen proto, že jeden trenér nemůže trénovat tři mládežnická družstva dvakrát za týden. Tohle se nám jako společnosti určitě jednou nevyplatí. Pakliže si neuděláme čas na děti tak, abychom je v tomto věku přitáhli k nějaké smysluplné činnost, ať je to fotbal, hokej, atletika nebo jiný sport, tak to často končí smutně.

Nejvíce červených si na podzim připsal na své konto nejlepší střelec Pěnčína Chlomek

Zajímavá čísla a údaje o zápasech a týmu dává dohromady a schraňuje tiskový mluvčí pěnčínského fotbalového klubu Jiří Najman junior:

Hráči Pěnčína: Pivrnec, Matějček I., Sobotík, Balásek, Pleštil, Hušek, Matúška, Pumrle, Čížek, Matějček P., Matějček J., Záveský, Zapadlo, Lang, Chlomek, Šikola, Šupík, Bukvic P., Bukvic M., Mastník, Nemyrovsky.

Nejlepší hráč: Pleštil Jan. Nejlepší střelci: Chlomek 7x, Pleštil,Pumrle 5x. Hráči, kteří sehráli nejvíce utkání a to dvanáct: Pumrle, Hušek, Pleštil. Návštěvnost: Doma 530, venku 520. Nejvíce ŽK: Pumrle, Pleštil 4x. ČK: Chlomek. Prezident oddílu a trenér žáků: Strnad Jaroslav. Pomocný trenér žáků: Kutfiřt Pavel. Předseda oddílu: Votoček Jaroslav. Trenér „A" mužstva: Karela Stanislav. Vedoucí „A" mužstva: Mastník Luděk. Trenér dorostu: Brečko Eduard. Pomocný trenér dorostu Votoček Libor. Tiskový mluvčí oddílu: Najman Jiří ml.. Funkcionáři oddílu: Najman Jiří st., Lang Miroslav, Havlik Miloš, Paldus Pavel.