Lomnice nad Popelkou - FC Pěnčín  2:2 (2:0)

Další zápas 1. A třídy odehráli hráči Pěnčína na stadiónu Lomnice nad Popelkou s tamním rýmem, který dobrovolně opustil krajský přebor a pro letošní sezónu přihlásil právě 1. A třídu.

„Do zápasu jsme vstoupili zakřiknutě, jako bychom se nemohli vzpamatovat z obrovského hřiště a tím se nabízejícího prostoru všude okolo nás. Nechali jsme soupeře ovládnout střed hřiště a na jeho polovinu jsme se dostávali jenom sporadicky. A soupeř nás držel těsně před hranicí naší šestnáctky,“ uvedl k utkání trenér Pěnčína Luboš Pumrle.

Pěnčínským klukům chyběl pohyb hlavně bez balónu a když už míč získali, tak působili mdle, bez myšlenky a nápadu a útočné snažení nebylo pro domácí nijak nebezpečné. V 12. minutě Pěnčín nezachytil dvacetimetrový průnik ze středu hřiště skrz střed své zónové obrany, až stoper Barcuch se dostal k pronikajícímu domácímu hráči. A ten šikovně zakopl o jeho nohu a hlavní rozhodčí pískal pokutový kop. Brankář Krčmárik střelu zneškodnil, ale proti dorážce však byl už bezmocný.

Barcuch byl nejlepší hráč

Jednogólové vedení dostalo domácí do ještě větší pohody a neustále si vytvářeli tlak na soupeřovu branku, ale  a jejich šance Pěnčín na poslední chvíli hasil jen s vypětím všech sil. Své by o tom mohl vyprávět právě Barcuch, který nejprve šťastně tečoval střelu, která již šla do opuštěné brány a následně zabránil další jisté brance.

Ostatní příležitosti domácích pochytal brankář Krčmárik. Pěnčín měl pouze jednu brankovou příležitost, a to po trestném kopu, kdy byla střela tečovaná a skončila na břevně domácí svatyně. A co se nepovedlo Pěnčínu z přímého kopu, to se ve 43. minutě povedlo Lomnici, kdy domácí kapitán (který kopal i penaltu) zahrával přímý kop po zbytečném faulu před soupeřovým vápnem a střelou na vzdálenější tyč zvýšil na 2:0, kdy potrestal chybné postavení pěnčínského brankáře.

„O poločasové přestávce byla v šatně doslova bouřka a padala i nepublikovatelná slova, ale závěrečné resumé bylo takové, že do druhého poločasu nastoupí zcela jiný tým a pokusíme se o zvrácení nepříznivého výsledku. A opravdu, kdo byl přítomen, se nestačil divit, jak poločasová proměna Pěnčína zafungovala a od úvodního hvizdu jsme převzali iniciativu a soupeře zatlačili před jeho pokutové území a začali si vytvářet brankové příležitosti,“ popsal situaci o poločase trenér Pumrle.

 Domácí se nestačili divit

V 53. minutě snížil jeho tým Romanem Huškem, a ještě více se dostal do zápasu a domácí se nestačili divit, jak najednou bylo pěnčínských kluků plné hřiště. „Zcela jsme ovládli střed hrací plochy a domácí borce jsme nepouštěli za půlící čáru,“ vylíčil situaci kouč Pěnčína.

 Euforie na hostující střídačce propukla v 79. minutě, kdy po perfektním centru z přímého kopu se podruhé, tentokrát hlavou prosadil opět Roman Hušek. V tu chvíli byli domácí takříkajíc na ručník a Pěnčín si vytvářel další šance na dokonalý obrat v tomto zápase. A střela Jakuba Fajfra, který mimochodem patřil po celý zápas k nejlepším hráčům na place, by v případě lepšího trefení po gólu doslova volala.

Totéž platí i o přímém kopu nejlepšího hráče zápasu Lukáše Barcucha, který jen o centimetry minul šibenici domácí branky. Hosté sice třetího gólu v závěru zápasu dosáhli, ale rozhodčí byli proti a po signalizaci ofsajdu nebyl gól uznán. Domácí celek se za celý druhý poločas nedostal do žádné příležitosti, ze které by mohl skórovat, a tak hostující brankář Krčmárik hrál jako libero. Trojice rozhodčích zvládla toto náročné utkání s přehledem. A hlavně hlavní sudí, i přes svoje mládí, si zjednal na hrací ploše dostatečný respekt a na obě strany rozdal několik žlutých karet.

Co na to trenér?

Co říci závěrem? „Snad jen to, že utkání bylo z pozice Pěnčína o dvou diametrálně rozdílných poločasech, kdy po prvním poločase jsme mohli klidně prohrávat vyšším rozdílem, ale zato druhý poločas, tak to byla z naší strany jízda a všem hráčům patří poděkování za výborný výkon, se kterým byla spokojena i trenérská dvojice. Poděkování patří i pěnčínským fanouškům, kteří na zápas dorazili, a hlavně ve druhém poločase nás hlasitě povzbuzovali, a hnali nás za vyrovnáním,“ vyhodnotil výkon týmu trenér Pumrle.

Škoda jen, že se Pěnčínu již nepodařilo vstřelit i vítěznou branku. Konečná dělba bodů je však, vzhledem k průběhu celého utkání, zcela zasloužená. „Můžeme být na naše borce hrdí, že se při nepříznivém stavu z první půle dokázali herně zvednou a z těžkého venkovního zápasu přivést první bod v 1. A třídě,“ zakončil hodnocení trenér.

A nyní již pozvánka na další domácí utkání, kdy v sobotu 2. 9. 2017 od 17. hodin přivítáme na našem stadiónu celek Krásné Studánky.

 

Sestava Pěnčína:

Krčmárik, Lang, Barcuch, Heinrich, Matějček J., Fajfr, Matějček P., Chlomek, Nemyrovsky, Miček, Hušek