Do nového soutěžního ročníku, který Pěnčín odstartuje na umělé trávě nováčka přeboru v Doubí (sobota 18. srpna v 17 hodin), má však vyšší ambice. „Chceme hrát nahoře," říká sekretář Pěnčína Ivan Matějček.

Ivan Matějček si také pochvaloval celkovou náplň letní přípravy, která začala o něco dříve, než tomu bylo zvykem. „Letošní příprava začala poměrně brzo. Malinko jsme zvětšili počet lidí, kteří se jí zúčastnili, i když se hráči v různých periodách vraceli a odjížděli, vzhledem ke svým pracovním povinnostem a dovoleným. Kádr tak nebyl nikdy kompletní. I to je důvod, proč jsme nesehráli moc zápasů. Ale řekl bych, že se trénovalo více než v minulých letech," říká.

Kádr je téměř stejný

Kádr Pěnčína zůstane prakticky beze změn oproti loňské sezoně. Výjimkou je příchod Josefa Hlubučka, kterému skončilo hostování v Desné a přišel také dorostenec Hájek na hostování z Baumitu Jablonec. Tým však stále jedná o dalším posílení. „Je fakt, že jsme nějak zásadně neposílili, k nám přišel jen Pepa Hlubuček. To je hráč Jablonce, ale byl na hostování v Desné, ale je teď u nás. Kádr se v podstatě nemění, ale pracujeme ještě na doplnění o brankáře. Zatím tuhle záležitost nemáme uzavřenou, uvidíme, jak se nám to povede," míní Matějček.

Pěnčín díky komplikovanému složení kádru, kdy hráči musejí plnit třeba své pracovní povinnosti, tak odehrál jen dva přípravné zápasy. Těžko se tak hodnotí herní připravenost na nový ročník. „Co se týče herní stránky, tak se to nedá moc hodnotit, hráli jsme jen dva zápasy. Nejdřív s Libišany, to jsme 4:3 prohráli, a potom zápas s Mšenem. Je to málo, ale je to díky tomu, že nemáme ustálený kádr. Hrajeme první zápas v Doubí na umělce, tak uvidíme," konstatoval Ivan Matějček.

„Příprava si myslím, že byla povedenější než v minulých letech, co se týče tréninkové stránky," dodal.

Nejlepší z okresu

V minulém ročníku se i přes komplikovaný start do jarní části krajského přeboru umístil Pěnčín na šestém místě. To bylo nejlepší umístění z týmu okresu Jablonec.

„Byli jsme na tom nejlíp z okresu. Ale dařilo se až na konci soutěže. To je přesně důsledek toho, že probíhá nějaká příprava a vzhledem k nestálému kádru se dá tým dohromady po čtyřech pěti kolech, které prohospodaříme. A pak hrajeme dobře. Máme kádr slušný na to, abychom hráli dobře, ale hráči potřebují trochu času, než se to nějak nastaví. Nám to trochu trvá a na konci už hrajeme docela dobře," uvedl Matějček.

Upozornil také na to, že je v dnešní době problematické sehnat sponzory. Přeci jen i krajský přebor stojí hodně peněz, nedá se tak s jistotou říct, co bude třeba příští rok. „Nevíme, co se bude dít z pohledu financí. Je to problematická záležitost, nikdo vám peníze jen nedá, ale nevíme, co bude třeba za půl roku. Soutěž se hrát bude, přihlásili jsme to, ale uvidíme, co bude dál," řekl deníku Ivan Matějček.

Cíle jsou hodně vysoké

Přes to všechno se chce letos Pěnčín poprat o nejvyšší příčky. Vedení týmu si nastavilo laťku hodně vysoko, hrát o první místo. „My chceme hrát nahoře, i když máme mladý kádr, ale myslím si, že dostatečně zkušený. Klukům je třiadvacet čtyřiadvacet, hrají už pět let krajský přebor, někteří déle. Já si myslím, že bychom měli být na špičce od začátku a měli bychom hrát o první místo v krajském přeboru. Takhle to vidím já, takhle to vidí trenér, takhle to v podstatě vidíme všichni funkcionáři na Pěnčíně. Prostě hrát o první flek v soutěži. Ale vím, že to bude těžké, vzhledem k tomu, co jsem říkal předtím. Nicméně krajský přebor letos nebude tak silný, přišly nějaké nové týmy a hierarchie postupů a sestupů týmů byla také narušena," prozradil ambice týmu Ivan Matějček a dodal: „Já osobně bych se chtěl dožít toho, že krajský přebor vyhrajeme."

Kádr FC Pěnčín pro sezonu 2012/2013

Brankáři: Pivrnec, Matějček I.

Obránci: Ráček, Heinrich, Balásek, Pszyk, Sekerák, Matějček J., Mastník, Lang.

Záložníci: Záveský, Zapadlo, Mrklas, Bukvic, Matějček P., Hájek, Jiskra.

Útočníci: Chlomek, Hlubuček, Jiskra.

Trenér: Zbyněk Houška.
(pozn.: kádr může být ještě do začátku soutěže doplněn)