Pomalu sbírají bodíky

Velké  Hamry – Chrastava 1:0  (0:0)

Regulérně o záchranu bojující Velké Hamry  dokázaly v dalším duelu krajského přeboru porazit vedoucí Chrastavu. Po skalpu Semil z minulého týdne připravily Hamry o tři body dalšího adepta na postup.

Takřka po celý zápas měli hosté z Chrastavy déle míč na svých kopačkách a také herní převahu. Jenomže svěřenci Josefa Hnídka hostující útoky velmi účinně zastavovali. V první půli měl gól na kopačce Beneš, ale branku netrefil přízemní střelou zhruba o půl druhého metru. Domácí si větší šanci nevypracovali. Ve druhé půli Chrastava dál marně dobývala obranné šiky Hamrů. V 55. minutě měl však na druhé straně zčistajasna obrovskou šanci Vladimír Prousek, leč v zakončení selhal. Hamry mohly litovat, kdyby největší šanci Chrastavy nezahodil Řezka, jehož zakončení olízlo břevno Husnikovy branky. V 78. minutě přišel rozhodující moment. Vodrážkův roh doplachtil na hlavu Mička, jehož hlavička si našla cestu do sítě. Senzaci neodvrátil ani dalekonosnou střelou Rozmajzl, trefil pouze tyč.

Branky: 78. Miček. Sestava Hamrů: Husnik P. – Bistiak, Průcha, Jiříkovský, Prousek L. – Krejčí (82. Řezáč), Paldus (89. Šindelář), Matocha, Vodrážka – Miček, Prousek Vl. (64. Mokroš). Rozhodčí: Blaschke J. ŽK: 3:2. Diváci: 130.

Kapitán domácích měl smůlu, zahodil tutovky

Zásada – Jilemnice B 4:1 (2:0)

Zásada – Domácí začali drtivým náporem a po několika nevyužitých šancích zařídil po pěkné kombinaci jejich vedení Rimský, který upravil poprvé skóre utkání na 1:0. Domácí hráči ale  kontrolovali hru a před poločasem zvýšil ještě hlavičkou Lupa na 2:0. V druhém poločase Zásadští fotbalisté  pokračovali v náporu, ale tentokrát se podařilo hostům  z ojedinělé akce snížit stav utkání  na 2:1.

Hostující Jilemnice  se gólem probudila  a otevřela hru. Ovšem byli to opět domácí, když Čech chladnokrevně přehodil  vybíhajícího zásadského gólmana. A tím také rozhodl o výsledku duelu.  V závěru ale ještě střídající Neumann přidal další gól a zvýšil na konečných 4:1. Smolařem domácího týmu byl kapitán Fišer, který zahodil tři tutovky.

V dalším kole zajíždějí Zásadští do Rovenska pod Troskami, kde budou bojovat o další body  tuto sobotu 1.listopadu od 14 hodin. Teď obsadili jedenácté místo tabulky s jedenácti  body a skóre mají 13:27.

Rozhodčí: Bukvička. Branky: Rimský, Lupa, Čech, Neumann  –  Hradecký. ŽK: 1:2. Diváků: 40.

Zásada: Růžička, Čurda, Beneš, Killián, Tichý, Lupa, Čech, Feri (80. Neuman),Rimský (75. Vávra), Bělina, Fišer.

Jilemnice: Hamáček, Horáček Dominik, Pohořalý David, Šnorbert, Mašek (64. Hnyk), Sedlák, Kubina, Hradecký, Havel, Horáček Vladimír. 

Sousedé z Držkova měli v poli o jednoho míň

Plavy A – Držkov 3:2 (2:0)

Od začátku utkání viděli fanoušci fotbal na velmi dobré úrovni. Na plavský pažit totiž zavítali sousedé z Držkova. Na obou stranách mohli příznivci fotbalu sledovat nespočet zajímavých a vyložených šancí.

První takové využili domácí už v 8. minutě. Pak následovaly vyložené šance Držkova, ale v domácí bráně doslova čaroval gólman Šikola, když nahradil nepřítomného Lejska.  Ve 35. minutě, kdy opět zatlačily Plavy soupeře na jeho polovinu, se trefil J. Černý. Po této brance ale neunesli tíhu zápasu někteří hráči Držkova a následovaly žluté karty.

O dva hráče méně

Situace vyústila ve druhém poločase. Po druhé žluté vyloučil sudí hostujícího Čermáka. Ale i za takového nepříznivého stavu pro hosty, kdy měli v poli o jednoho hráče méně, skóre Držkov přece jen vyrovnal, když v 76. dal Vaníček na 2:1 a hned v 88. srovnal na 2:2. Ale pak přišel pro hosty druhý trest. Po druhé žluté kartě se nechal vyloučit také držkovský Vrabec. Toho domácí využili a dali do zápasu všechny síly, vytvářeli si vyložené šance. Nakonec v první minutě nastavení dal Šilhán rozhodující gól pro Plavy. Sekretář domácího týmu Arnošt Rösler komentoval také výkony rozhodčích:  „Celý zápas probíhal pod taktovkou mladého rozhodčího Hamady, na lajně byli Blaschke a Nešněra. Utkání zvládla tato trojice bravurně."

Branky:  8. Čermák, 35. Černý J., 90+1 Šilhán – 76. a 88. Vaníček. Rozhodčí: Hamada. ŽK: 3:8. ČK: 0:2 (54. Čermák, 83. tomeš,oba z Držkova). Diváků: 50.

Plavy: Šikola – Jelínek, Černý J., Šilhán, Galbavý, Jón, Verndt, Šimerda, Černý L., Sitarčík, Čermák (16. Lejsek).

Držkov: Zelenka, Dvořák (57. Ševčík), Machula, Batěk, Just, Tomeš, Vrabec, Čermák, Holeček, Vaníček, Vágner.  (db)

Na soupeře nestačili

Rychnov – Rovensko 2:4 (2:3)

Rychnov čekal velmi těžký úkol,obrat favorita o nějaký bod. Už ve 3. minutě utkání I.B třídy  dostal míč krásnou uličkou hostující Koudelka, utekl domácí obraně a poslal hosty do vedení. Domácí to nepoložilo a bojovali. Ve 13. minutě utekl Pfeifer a jeho tečovaná střela skončila za zády hostujícího gólmana.Ve 31. minutě bylo ještě veseleji, když se ve skrumáži před hostující brankou nejlépe orientoval Sedlmajer a zvýšil na 2:1. Ve 41. a 43. min se opakovala situace jako minulý týden, když v rozmezí dvou minut hosté vstřelili dva slepené góly. Do druhého poločasu vstoupili lépe oni, když střela Malého skončila v brance. V 74. minutě utekl Sedlmajer,  ale jeho střela skončila vedle tyče hostující branky. „Chtěli jsme se zápasem ještě něco udělat, ale na zkušené mužstvo soupeře jsme  neměli," řekl Milan Pfeiffer,vedoucí týmu Rychnova.

Rychnovští se usadili po tomto zápase na jedenáctém místě v tabulce s jedenácti odehranými utkáními. Mají skóre 14:26 a zatím vybojovali na domácím hřišti nebo u soupeře celkem devět bodů.

Branky: Sedlmajer, Pfeifer – Pařík, Malý, Koudelka, Malý. Rozhodčí: Drobník. ŽK: Pfeifer, Petr, Jindra, Kubát – Koudelka, Malý.

Body tentokrát patří hostům

Jenišovice – V.Hamry B 1:2 (0:0)

V prvním poločase utkání I.B třídy si hosté z Hamrů vytvořili několik gólových příležitostí. Tu největší spálil Morávek, který ve vyložené šanci sám před brankářem Suchardou přestřelil.

Na druhé straně se snažil zaměstnat Průchu Vavřich, ale branku netrefoval. Po změně stran fotbalovější hosté Jenišovice přehrávali, jenomže byli to oni, kteří inkasovali. Po trestném kopu z pravé strany uspěl hlavou Bernard.

Tým Velkých Hamrů ale  tento gól nepoložil. Naopak, hned za 10 minut srovnal skóre Zajíček po rohovém kopu Prouska. Rozhodnutí si schoval až na 86. minutu Horváth, jenž pohlednou střelou z vápna levou nohou obstřelil Suchardu.

Za Jenišovice  skóroval Bernard. Domácí hráli  špatně, a tak hosté zaslouženě odvezli všechny body.

Branky: 62. Bernard – 72. Zajíček, 86. Horváth. Rozhodčí: Drobník. Diváků:  40.

Velké Hamry B: Průcha Daniel – Veselý (46. Prousek Vl.), Průcha David, Zajíček, Horna – Morávek, Mokroš, Šindelář, Vít – Horváth, Říha (78. Pešat).

Jenišovice: Sucharda-Pekař,Šimek,Bubák, Prkno – Rác, Kalousek, Bernard, Resl – Vavřich, Hradecký.

Nebýt výborného brankáře,odvezli by si hosté větší nášup

Pěnčín – Smržovka 6:1 (2:0)

Utkání I.B třídy začalo pro domácí výborně, když se už ve 3.minutě ujali vedení brankou Chlomka po přesné přihrávce Zapadla. Druhý gól dal po faulu na Šupíka z penalty Balásek. Po přestávce zvýšil na 3:0 Šupík a v 64.minutě dal svojí druhou Chlomek. A stav utkání byl nečekaných  4:0.

Potom se hostům podařilo snížit brankou Skály. Další  Pěnčína vstřelil Hušek a na konečných 6:1 upravil v 84. Matějček.

Domácí měli ještě několik vyložených šancí, které ale nevyužili. Trenér domácích Stanislav Karela řekl: „Byli jsme jednoznačně lepší po celý zápas. V utkání se ukázalo, že hostům chybělo několik klíčových hráčů a nebýt dobře chytajícího brankáře Smržovky, odvezli by si hosté větší nadílku."

V tabulce I.B třídy obsadil tým Pěnčína zatím první místo. Má skóre  32: 13, třicet bodů a za sebou jedenáct zápasů.

Branky: Chlomek 2x, Balásek pen., Šupík, Hušek, Matějček- Skála. Rozhodčí Čuřík. ŽK:1:1, ČK: 0:0. Diváků 80.

Pěnčín: Matějček I., Hušek, Balásek, Šupík(78. Bukvic M.), Pleštil, Pumrle, Matějček P., Mastnik(65. Lang), Chlomek, Záveský(46. Matějček J.), Zapadlo.

Smržovka: Čermák, Beránek, Picka P.(68. Frýba), Picka Z., Vokuš, Skála, Jelínek, Hrabánek, Štěpánek, Kedron, Frydrych.