V dalším zápase I. B třídy východ přivítaly Plavy na svém hřišti mužstvo Pěnčína, jehož ambice a kvality neodpovídaly dosavadnímu postavení v tabulce. „Do zápasu jsme vstupovali s tím, že doma prohrát nechceme," uvedl cíl za Plavské Luboš Tomíček.

Úvodní minuty patřily ale soupeři a jejich převaha přinesla první velkou šanci v 5. minutě po nakrátko zahraném rohovém kopu. Korotvička odvrátil centr před plavskou branku pouze za cenu faulu a rozhodčí nařídil pokutový kop. Ten však trestuhodně zahodil Barcuch střelou do oblak.

ZAHAZOVALI ŠANCE

Hosté se celý první poločas předháněli v zahazování šancí. Světlá chvilka domácích přišla ve 14. minutě, kdy se na pravé straně uvolnil Kohoutek a jeho centr uklidil do branky hostů Sitarčík. Další dvě šance však již Plavy neproměnily. Hostům pomohlo na začátku druhé půle střídání, kdy zraněného Mrklase vystřídal Nemyrovskyy, který výrazně posílil hosty ve středu hřiště. „Pěnčín nás začal pomalu ale jistě přehrávat a vyrovnání přišlo v 52. minutě, kdy po rohovém kopu naše obrana vyklidila celé malé vápno a tečovaný míč na zadní tyči uklidil do branky Hušek," popsal důležitý okamžik utkání plavský Luboš Tomíček.

Druhou branku přidal Pěnčín v 58. minutě z rychlého protiútoku, kdy zbytečně ztratil míč J. Černý. „Barcucha nechali naši tři obránci na vápně kouzlit tak dlouho s míčem, až ho uklidil do naší branky. Naše hra už neměla žádnou kvalitu a výsledkem byly další dvě vstřelené branky. Autory byli Hušek a Matúška. Hosté zvítězili zcela zaslouženě, fyzicky jsme na ně prostě neměli," popsal výkony Plavů Luboš Tomíček.

JAK TO VIDĚLI HOSTÉ

„Zahazovali jsme jednu šanci za druhou, a tak přišel trest, když se domácí ujali vedení brankou Sitarčíka. Po přestávce jsme už začali proměňovat šance. Nejprve Hušek vyrovnal v 53. minutě a za pět minut nás poslal do vedení Barcuch. Druhou a třetí branku za nás vstřelil Hušek. A na konečných 4:1 upravil Matúška v 90. minutě," tak viděl zápas tiskový mluvčí Pěnčína Jiří Najman.

Hostům se první utkání pod novým trenérem a zároveň hráčem Lubošem Pumrlem vydařilo a získal za předvedenou hru zasloužené tři body. Bývalému trenéru Stanislavu Karelovi, který na funkci trenéra rezignoval po šesti letech na vlastní žádost, hráči a funkcionáři pěnčínského týmu za trenérskou práci poděkovali. Ke kvalitnímu utkání přispěli rozhodčí v čele s hlavním Havlem a pomezními Paulusem a Kutílkem.

Sestava domácích: Škaloud - J.Černý, Korotvička, Plný (83. Rimský), Jón - M. Lejsek (75. Votoček), L.Lejsek, Lupa, Toman - Sitarčík, Kohoutek (75. Čermák).

Za Pěnčín: Pivrnec, Hušek (84. Šupík), J. Matějček, P. Matějček, Ferenc, Lang, Matúška, Barcuch, Mrklas (48. Nemyrovskyy), Zapadlo, Mastník (69. Pumrle). 

Branky: 14. Sitarčík - 52., 82. Hušek, 58. Barchuch, 90. Matúška.