V malém regionálním derby hostily DFK Mnichovo Hradiště, se kterým na podzim na jeho hřišti prohrály 4:2. Od samého začátku duelu bylo patrné, jak moc chtějí domácí fotbalistky svým soupeřkám druholigovou prohru vrátit.

Hned v 6. minutě přihrála do šance útočnici Barboře Říhové kapitánka Kateřina Srnová a jablonecká kanonýrka poslala přesnou střelou svůj tým do vedení 1:0. Brzký inkasovaný gól hráčkami Mnichovo Hradiště otřásl a zmatkovaly v obraně. Plynuly z toho velké šance domácích, ale ani ty nejvyloženější nedokázaly útočnice proměnit. Až ve 20. minutě vyslala dlouhým výkopem do sólového úniku Nelu Tuhou brankářka Eliška Živělová a zeleno-bílá útočnice byla u míče o krok dříve než vyběhnuvší gólmanka soupeřek a zvýšila stav zápasu na 2:0.

Soupeřky se nedaly

S tímto vstřeleným gólem však přišlo i jakési lehké sebeuspokojení domácího týmu a mnichovohradištský DFK se začal osmělovat. Do konce poločasu byly hostující fotbalistky již nebezpečnějším celkem. Její útoky ale vyřešila dobře jablonecká obrana nebo za ní s jistotou chytající gólmanka Eliška Živělová. Do kabin se tak o přestávce odcházelo za stavu 2:0 pro domácí.

Zřejmě důraznější pohovor v jablonecké kabině přivedl do druhé půle na hřiště opět aktivní a gólu chtivý Jablonec. Po třech minutách hry, kdy Barbora Říhová, šikovná útočnice, zvýšila na 3:0 pro domácí tým. Tento moment definitivně zápas rozhodl.

Jablonecká lavička postupně poslala do hry všechny připravené náhradnice a tým si už svůj tříbrankový náskok pohlídal.

Trpělivou hrou bez zbytečného rizika si dorostenky FK Baumit Jablonec již dokráčely pro cenné vítězství a navýšily velikonoční žně, když o den dřív vyhrály také ženy.

FK Baumit Jablonec: Živělová - Balická, Klápšťová, Dupačová, Janková (62. Horáková) Srnová, Čápová, Bendová (70. Mikulandrová), Valentová (50. Suchánková) Tuhá (76. Ničová), Říhová (79. Chládková)