„Soupeře jsme gólově přestříleli a zaslouženě vyhráli,“ ohodnotil výkon svého mužstva trenér Luboš Pumrle.

FC Pěnčín – FK Krásná Studánka 4:1 (2:1)

Utkání začal Pěnčín aktivně a vytvořil si mírný tlak na soupeře. A po jednom vydařeném průniku Mätzelta po levé straně přišel přetažený cent, který před branku vrátil akrobaticky Barcuch a Roman Hušek již věděl, jak dopravit balón do sítě.

Ve 21. hostující brankář rozehrál míč výhozem tak smolně, že založil prakticky brejk domácích hráčů a opět Hušek s přehledem zvýšil na 2:0. I další hra napovídala, že se zápas bude odehrávat v poklidné atmosféře a domácí tým bude navyšovat skóre. Ale procitnutí přišlo ve 31. minutě, kdy před domácí střídačkou nepodstoupil souboj levý bek a následný skluz na hranici šestnáctky akci soupeře nezastavil a po centru od brankové čáry před domácí bránu bylo již jednoduché pro hostujícího hráče překonat brankáře Pivrnce a hosty tak vrátit do zápasu. Další náznaky ke skórování zůstaly od Pěnčína nevyužité, i když nůžky Heinricha po rohovém kopu, které skončiy na břevně, a i následná dorážka po gólu doslova volaly, šlo se o poločase do kabin s jednogólovým náskokem.

Ilustrační foto.
O poločase byla v šatně Pěnčína pořádná mela

Do druhého poločasu vstoupil Pěnčín s cílem co nejrychleji vstřelit pojišťující branku a dovést tak zápas v poklidu do vítězného konce. „Bohužel, hra našich se neodvíjela podle představ a taktických pokynů a hosté postupně vyrovnali hru a podnikali nebezpečné protiútoky, po jednom se jim podařilo nastřelit dokonce tyč naší branky,“ uvedl trenér Pumrle.

Pak už to vypadalo, že se Pěnčín z herního útlumu nezvedne a až do konce utkání se bude strachovat o výsledek. Ale zavelel k útoku do té doby nevýrazný Lukáš Barcuch a během posledních 13 minut dokázal svoji fotbalovost, a to když nejprve v 78. minutě udržel balón v souboji a po druhém žlutém faulu na něho u postranní čáry, se musel do kabin poroučet hostující hráč.

I. A třída. FC Pěnčín - FK Rynoltice 1:2 (1:0). Pěnčín postoupil do I. A třídy, v premiéře ale doma soupeři podlehl. Pěnčín - zelenožluté dresy.
V premiéře Pěnčín doma podlehl

V 85. minutě zatáhl akci po pravé straně a luxusním centrem našel na zadní tyči Fajfra a ten konečně všechny domácí příznivce uklidnil, když rozvlnil hostující síť potřetí. A v 88. minutě opět Barcuch tentokrát po levé straně pronikl do pokutového území hostů, kde byl zcela evidentně podražený a hlavní rozhodčí ani na vteřinu neváhal s odpískáním pokutového kopu. „Nepsané pravidlo zní, že faulovaný hráč penaltu nekope, ale tentokrát si Barry natolik věřil, že se k míči postavil sám, a po střele do protipohybu hostujícího gólmana uzavřel skóre tohoto zápasu na konečných 4 : 1,“ dodal spokojený trenér.

Až na 15 minut ve druhém poločase měli domácí hru zcela pod kontrolou, hosty přehrávali lepším pohybem, kombinací i celkovou fotbalovostí a zcela zaslouženě získali 3 body za vítězství a v tabulce jsme soupeře předskočili.

Lukáš Barcuch dal čtyři góly
V Pěnčíně se už těší na vyšší soutěž

„Co se týče samotné hry Pěnčína, řekněme, že všichni hráči předvedli svůj standardní výkon, kdy během zápasu byly k vidění i hezké fotbalové momenty jako například kombinace na jeden dotyk, aktivní zapojení beků do útočné fáze a srdnatý boj našich útočníků s hostující obranou. Hráčům k vítězství v závěrečné děkovačce pogratulovali i diváci, kteří byli opět skvělí a náš tým povzbuzovali i během zápasu. A samozřejmě spokojenost s výhrou byla k vidění i na realizačním týmu,“ zdůraznil Luboš Pumrle.

Za Pěnčín nastoupili: Pivrnec, Mätzelt, Balásek, Heinrich, Lang, Zapadlo, Barcuch, Bejda, Fajfr, Hloušek, Hušek (Matějček J, Záveský, Miček, Ferenc Matějček I.)

K dalšímu mistrovskému utkání zajíždí pěnčínský tým v sobotu 9. září, a to na hřiště Hejnic, kdy od 17 hodin svede s domácími bitvu o další body v soutěži. Oddíl zajistil pro hráče i fanoušky autobus, který z Pěnčína odjíždí ve 14:30 hod. a ve 14:50 staví v Jablonci před Letním kinem na Horním náměstí.