V sobotu se na Střelnici představí zajímavý soupeř, Vysočina Jihlava. Na hrotu uvidíme Harise Harbu, nenaplněnou touhu Jablonce v letním přestupním termínu, kope tam třeba Muris Mešanovič, co se v Jablonci od dorostu přes béčko výtečně ukazoval, ale do áčka to nedotáhl, uvidíme Petra Radu, trenéra, který to u nás v Jablonci měl na všechny strany dobré. Fanoušci se těšili na jeho „bojovnost" na lavičce, kde často létalo sako či bunda, když jeho svěřenci nejezdili, jak by bylo zapotřebí.

Jihlava je poslední, ale kdo viděl její první poločas na Spartě, viděl, že to žádný lehký soupeř nebude. Bude to teprve počtvrté, co se Jablonec doma utká s Jihlavou, po dvou remízách 0:0 v sezoně 2005/6 a 1:1 v sezoně 2012/13 dokázal Jablonec loni poprvé Jihlavu porazit a to 3:0 brankami Beneše, Doležala a Čížka.

Trenér Šilhavý při skládání mužstva zatím sázel na větší zkušenost hráčů základní sestavy, což doma proti Slovácku příliš nevyšlo.

Na Bohemce už určité kosmetické změny byly a tak z poslední sestavy bude Šilhavý asi vycházet. Na dveře základní sestavy hlasitě klepou mladíci Kubista, Moulis a Crnkič a jsme zvědaví, zda dostane šanci také nejlepší střelec juniorky Kovář. To jsou vesměs rychlíci a ty jablonecká sestava potřebuje jako sůl. Hrát určitě nebudou dlouhodobě zranění Michal Hubník a Vít Beneš, k nimž se připojil i Tomáš Jun.

Jablonec dal v lize zatím šest gólů a podělilo se o ně šest střelců: Čížek, Pospíšil, Rossi, Doležal, Novák a Kopic, poslední dobou nejen adept reprezentačního dresu, ale také nejlepší domácí hráč.

Vstane z popela nějaký nový Lafata? Zápas začíná v 17 hodin a řídit ho bude hlavní rozhodčí Kocourek, na pomezí Wilczek a Dofek.