Jurča si svými výkony řekl o další krok kupředu ve své fotbalové kariéře. Jak sám říká, Juniorská liga mu už byla malá. „Trenér Skuhravý mi řekl před pár dny na tréninku, že na hřišti vypadám dobře, že je všechno v pohodě, ale že by bylo lepší, kdybych šel někam jinam. V áčku je teď velká konkurence, takže mi doporučil jít do Varnsdorfu," říká již bývalý kapitán juniorky Jurča. „Tady si zahraju, alespoň v to doufám (smích)," dodal.

Jurča bere toto rozhodnutí jako další posun ve své kariéře, ale zároveň ho trochu mrzí, že již nebude s juniorským týmem bojovat o přední příčky v lize, když skončili po podzimu na čtvrtém místě. „Doufal jsem, že bychom se mohli dostat ještě výš, než tam, kde jsme teď. Mohli jsme hrát klidně o titul, protože ztrácíme jen šest bodů. Ale fotbalově to beru tak, že je to další krok k tomu, abych se mohl potom prosadit v áčku Jablonce," uvědomuje si Radim Jurča.

Jurča zatím s týmem absolvoval dva tréninky, ale do Jablonce se brzy vrátí. Nicméně v roli soupeře ligového áčka. Jablonce totiž v sobotu 18. ledna přivítá na umělé trávě v Mozartově ulici právě celek Varnsdorfu, kde již působí řada hráčů Jablonce, například Daníček nebo brankář Fendrich.