Teď už ale s týmem normálně trénuje a poprvé odehrál také přípravné utkání s týmem SK Zápy. Jablonečtí vyhráli 2:1. Zápas ale spíše hráči odklouzali. V Nymburce na ně čekala neupravená hrací plocha.

Do zimní přípravy jste naskočil se zpožděním, jaký byl důvod?

Byl jsem nemocnej s klasickou chřipkou.

Nyní už jste tedy zcela fit?

Doufám, že už jo. Normálně trénuji asi už týden. Myslím, že jsem v pohodě.

Jak se hrálo v Nymburku? Jak hodnotíte hrací plochu?

I když na Jablonecku je spád sněhu o mnoho větší než v Nymburce, doma by nám naši pořadatelé určitě připravili kvalitnější plochu.

Říkali jsme si to hned na začátku, když jsme do Nymburka přijeli, že to hřiště není připravené. V Jablonci by to bylo určitě stažené. Je to škoda, protože těch přípravných zápasů moc není. Trmácíme se sem hodinu autobusem a pak tu na nás čeká vůbec stažené hřiště. Také to na tom zápase pak bylo vidět, oba mančafty hrály trochu opatrněji, šlo spíš o to, aby se nikdo nezranil. Ta příprava je ještě dlouhá a byla by škoda, kdyby hned na začátku někdo odpadl pro zranění.

Terén byl sice těžký, ale týmu se příliš nedařilo ani herně.

Spíš než ta hra, mně osobně vadilo, že tam bylo hodně nepřesností. Ztráceli jsme poměrně jednoduché balony, které si myslím, že jdou i na takovémto terénu uhrát.

Dá se výkon přikládat i větší únavě z tréninkových dávek, které nyní absolvujete?

Trénuje se teď určitě víc než v sezoně. Ale na únavu bych to rozhodně neshazoval. Jsou tu kluci, kteří už pár příprav mají za sebou a ví, že zimní příprava je nezbytná a že z ní budeme pak těžit celý rok.

Jak se osobně cítíte na začátku zimní přípravy?

Cítím se dobře. S trénováním já problém nemám. Nechci říkat, že jsem se připravoval sám, ale musel jsem se trochu udržovat během pauzy, měsíc je dlouhá doba. Znova do toho naskočit je poměrně těžké. Snažil jsem se něco dělat, nějakou tu přípravu už mám taky za sebou, takže mi zimní příprava nedělá žádný větší problém.