Mužstvo Albrechtic začalo nový ročník I.B třídy východ na domácím hřišti s docela silným soupeřem z Pěnčína. Utkání se již hrálo za klidného počasí, ale na podmáčeném terénu. A to přineslo oběma týmům náročnější podmínky pro hru a hlavně góly.

DOMÁCÍ ZAČALI ZOSTRA

Hned od začátku utkání, v rozmezí tří minut, měli domácí dvě příležitosti vstřelit branky, ale nepodařilo se. V 11. minutě to byli ale hosté, kteří šli do vedení 0:1. „V 17. minutě jsme kopali po faulu přímý kop, ze kterého Jakub Sedlák nádherně trefil šibenici. A bylo srovnáno na 1:1," okomentoval pak důležitý okamžik Jiří Krumbholz, vedoucí domácího mužstva. A za tohoto stavu také skončila první půle.

PĚNČÍN HRÁL NA JISTOTU

Hned na začátku druhé to byli opět hosté, kteří šli do vedení na 1:2. A smůla se držela domácích i v 76. minutě, kdy po závaru před brankou hostí nastřelili dvakrát tyč. „I když jsme vyvíjeli tlak na soupeře, ten hrál vše na jistotu a nedovoloval našim hráčům větší kombinace," uvedl Jiří Krumbholz. Pak ale přišla 84. minuta a nejlepší domácí střelec Bělohlávek zajistil střelou k tyči aspoň vyrovnání na 2:2. „I když hosté v druhém poločase často debatovali s hlavním rozhodčím Maruškou, ten řídil toto utkání dobře a s přehledem," ohodnotil výkon sudího Jiří Krumbholz. Na zápas dorazila stovka fanoušků, která byla s předvedenou hrou a výsledkem spokojená. Po zápase, jako vždy, nechyběla v Albrechticích bohatá tombola.

JAK TO VIDĚL SOUPEŘ?

„Do prvního utkání v nové sezoně jsme nastoupili se třemi posilami, byli to Henrich, Mrklas a Ferenc," informoval o hostujícím týmu tiskový mluvčí Pěnčína Jiří Najman. V 11. minutě dal Pěnčín úvodní branku po přesné přihrávce Huška a svůj tým poslal do vedení Mrklas. „Ve 46. minutě, po přesném centru Ference, jsme dali první gól. Poslední branku utkání vstřelili naopak domácí, kteří vyrovnali na konečných 2:2," okomentoval duel z pohledu soupeře Jiří Najman.

Trenér Pěnčína Stanislav Karela řekl: „Naši hráči zaslouží pochvalu za předvedenou hru a bojovnost v průběhu celého utkání. S novými posilami jsem byl spokojený. Hrály celých devadesát minut."