V rámci své přípravy na jarní odvetnou část druhé ligy přivítaly fotbalistky FK Baumit Jablonec na svém domácím umělém pažitu ve Mšeně třetiligové sousedky z Turnova.

Nastoupil mix

Domácí sestavu poskládal trenér Jan Štol z mixu svých žákyň, dorostenek a žen. Samotný úvod zápasu jablonecké Čertice prospaly. Hostující turnovské Wild Women´s podnikly hned v první minutě dravý útok po své pravé straně. A po hrubici levé obránkyně Veroniky Jankové se stoperkou Andreou Klápšťovou jejich rychlonohá útočnice chladnokrevně prostřelila gólmanku Elišku Živělovou a dala na 0:1. Postupem času jablonecké hráčky sice srovnaly své zadní řady, ovšem směrem dopředu jim to moc nešlo. Chyběl především přímý tah na branku a souhře chyběla přesnost.

Jako z učebnice

Zlom přinesla až 29. minuta, ve které se dívkám Baumitu vydařila akce jako z fotbalové učebnice. Jaroslava Bornerová narýsovala přesnou kolmici za obranu Turnova a Pavla Trojáková nabídnutou šancí nepohrdla a vyrovnala stav na 1:1. Do konce první půle měly domácí tlak, ovšem další branku již nepřidaly a tak se k poločasovému občerstvení odcházelo ze hřiště za nerozhodného stavu 1:1.

Do druhé půle jako by potom vstoupil zcela jiný dívčí FK Baumit Jablonec.

Přišly další šance

Zeleno-bílá děvčata tentokráte hrající v černých dresech svou hru zjednodušila a rázem si vytvářela jednu šanci za druhou. Hned v 50. minutě nahrála pravá obránkyně Simona Balická míč na roh velkého vápna Pavle Trojákové. Jablonecká kanonýrka si nejdříve pohrála s obranou soupeřek a poté poslala svůj tým přesnou střelou do vedení 2:1. Své střelecké galapředstavení potom Pavla Trojáková završila o pět minut později, kdy po nejvydařenější kombinační akci celého utkání, do které se spolu s ní zapojily ještě také Nikola Valentová s Barborou Říhovou, završila svůj čistý hattrick bravurním technickým zakončením znamenajícím stav 3:1.

Prostřelila všechno

Definitivní podobu výsledku na končených 4:1 dala branka Jaroslavy Bornerové, která po precizní spolupráci s Kateřinou Srnovou na pravé straně přízemní ranou prostřelila vše, co jí momentálně stálo v cestě.

Pro diváka duel nabídl zápas dvou zcela rozdílných poločasů. Tomu prvnímu vládly nepřesnost a pasivita na straně domácích a nadšení s bojovností na kontě Wild Women´s Turnov. Ve druhé půli slavily úspěch jablonecké jednoduchost a přímočarost.

Sestava FK Baumit Jablonec: Živělová - Balická, Klápšťová, Dupačová, Janková Srnová, Fialová, Bornerová, Říhová - Trojáková, Katonová; hokejově střídaly ještě také Chládková, Mikulandrová, Kyselová, Ničová, Suchánková, Valentová a Proboštová.

Trenér byl přísný

Trenér Jan Štol po dalším z přátelských utkání řekl svůj názor: „Rozhodně nejsem spokojený s valnou většinou prvního poločasu. Z naší strany se na to nedalo moc dívat. Byli jsme pasivní a totálně jsme vlastní nekoncentrovaností nezachytili úvod zápasu. Z tohoto pohledu byl velmi důležitý náš první vyrovnávací gól, který snad holkám ukázal, že síla je v jednoduchosti a že úspěch jim přinese změna stylu hry."

Do druhého poločasu kouč lehce přeskládal řady, z utkání odstoupily obě naše slovenské posily a některé hráčky posunul na jiné posty. Hned to přineslo do hry oživení hry a stálý tlak, ze kterého se rodily šance. „Dlouhodobě máme problém s kvalitou naší koncovky a proto jsem byl hodně rád, že v brance našich soupeřek nastoupil jejich trenér, který velmi dobře chytá a tím byl vytvořen na naše zakončující fotbalistky značný tlak na jejich přesnost," zdůraznil trenér.

Těšilo ho, že se s tím děvčata dokázala vypořádat a u všech vstřelených gólů byla vidět myšlenka. „Co mě těší nejvíce, to je především po dlouhé pauze zapříčiněné vážným zraněním, operací a rekonvalescencí návrat kapitánky Katky Srnové a také probuzení dosud spící kanonýrky Pavly Trojákové. To jsou absolutní pozitiva a velké povzbuzení do další fáze přípravy," dodal kouč.