Michale, dá se říci, že úvod zápasu vám vyšel skvěle.

Máte pravdu. Úvod zápasu nám vyšel. Natlačili jsme se na ně, dobře jsme kombinovali, ostřelovali jsme jejich branku a jediné, co nám chybělo, bylo dát jim gól, když šancí jsme si vypracovali dost. Zaslouženě jsme dali na 1:0. Nevím, čím to bylo, ale po něm jsme se trochu zatáhli. Oni si začali pomáhat dlouhýma balóny. My jsme naopak nedokázali ve středu hřiště kombinací udržet míč a do poločasu nám dali zcela zbytečný gól.

Co jste si řekli o poločase v kabině?

Že musíme hrát aktivně tak jako v úvodu. Zpočátku jako bychom se nemohli dostat do tempa, ale stále jsme přidávali na obrátkách a závěr byl už náš. V závěru jsme dali druhý gól, ale do té doby jsme tam měli spoustu šancí. Jenom já jsem tam měl dvě a je škoda, že jsme na 2:1 nedali dřív. Myslím si, že pro diváky to byl dobrý zápas. Bylo to nahoru-dolů a určitě se bavili.

To máte pravdu. Byli spokojeni, což po zápase ocenili velkým potleskem.

Děkujeme jim, atmosféra byla skvělá. Těch gólů jsme chtěli a měli po těch šancích dát víc, ale na druhou stranu buďme rádi, že jsme vyhráli.

Od začátku zápasu jste hráli v tom vedru v obrovském tempu a nasazení a bylo vidět, že chcete dát gól co nejrychleji.

Je to tak. Škoda jen, že jsme potom zbytečně začali ztrácet balony a zbytečně se zatáhli. Možná ten náš tlak byl velký a jak už jsem předtím řekl, měly přijít další góly. Ty nepřišly, trošku jsme se zatáhli a soupeř nás za to potrestal.

Byl jste u akce, po které na vás rozhodčí odpískal penaltu. Můžete popsat, jak k tomu došlo?

Myslím, že ta akce byla pěkná. Křikl jsem si na Filipa Nováka, ať mi to tam prostrčí a dal mi to tam krásně. Chtěl jsem jít do kličky, ale brankář šel do souboje se mnou asi zbytečně. Byl to jasný faul.

Neuvažoval jste o tom, že byste šel na penaltu?

Ne, ne. Karel Piták je na tohle spolehlivý střelec a jsem rád, že to tak suverénně dal.

Šance jste tam měl ještě asi další dvě, ale ta asi v 70. minutě byla obrovská.

To byla fakt obrovská šance. Dostal jsem to před branku, ale ta přihrávka byla dost prudká, sjelo mi to po placírce a šlo to vedle. Byla to moje chyba, tohle musím dávat.

Je velký rozdíl mezi ligovým a Evropským pohárovým zápasem?

Je obrovský. V poháru se hraje dvojzápas a uvidíme, jak to dopadne v Norsku. Škoda jen, že jsme dostali gól. V Norsku chceme uspět.

Pojedeme tam bránit těsné vítězství?

To přece není možné. Navíc my hrajeme útočný fotbal a na tom nebudeme nic měnit.