V neoblíbeném nedělním termínu utkání odjížděla Desná bez obou stabilních útočníků. Ale i přesto v utkání dominovala. „Hráči, kteří nastoupili, podali dobrý výkon, výsledek mohl být i dvouciferný, ale zakončení mnoha našich slibně se vyvíjejících akcí nebylo optimální," uvedl k zápasu Petr Kopal, vedoucí mužstva Desné. Úvod utkání patřil domácím, ale soupeř brzy hru vyrovnal a získával si územní převahu, kterou korunoval i pěti vstřeleným brankami. Domácí hrozili pouze ze standardek, a to díky své výškové převaze. „I s tímto hendikepem jsme si poradili a při bránění byli úspěšní díky dobrému pokrytí hráčů soupeře a jistým výkonem Doubka v naší brance, který mnoho míčů útočícím sebral," popsal situaci na hřišti Petr Kopal.

KDY PADALY BRANKY

Ve 23. Kopal vyslal po lajně do útoku P. Kořínka, který našel ve vápně nabíhajícího Skrutka a ten mazácky překonal gólmana domácích a dal na 0: 1. Ve 27. minutě si na dlouhý pas naběhl do vápna Skrutek, ve vápně se důrazem dostal do střelecké pozice, kterou využil ke vstřelení další branky Desné na 0 : 2

Ve 43. minutě Pfeifer vyslal do šance Křemena. Ten si s gólmanem poradil a zvýšil na 0 : 3.

V 58. minutě Doubek vyslal dlouhým výkopem do šance Skrutka, který přeloboval gólmana a upravoval dál výsledek zápasu na 0 : 4

V 61. minutě přišla střela domácího Cverčka, která skončila nad břevnem desenské svatyně. V 65. minutě domácí Stuchlík našel centrem volného Šikýře. Jeho hlavička šla nad. V 66. minutě P. Kořínek uvolnil Pfeifera, který našel ve vápně J. Kořínka, ten se pak už nemýlil a s jistotou dal na 0 : 5.

MĚLI JEŠTĚ DALŠÍ ŠANCE

„V závěru jsme měli několik slibných příležitostí, ale ukvapeností řešení a nepřesnostmi ve finální fázi jsme se připravili o ještě přesvědčivější výhru," zdůraznil Petr Kopal.

Sestava Desná: Doubek, Kulhánek, Čermák, Nguyen, Kovář, Kopal, Sekanina, Kořínek, Pfeifer, Skrutek, Křemen

Střídali: Kořínek (46. Křemen) David (60. Nguyen), Preisler ( 70. Sekanina).

Rozhodčí: Dvořák. Góly: 3 Skrutek, Křemen, Kořínek. ŽK: 0 : 2 (Kořínek, Čermák). Diváků: 50.