Stále ale ještě není nic vyhráno, ve středu 18. května hostí Liberec B v neméně důležitém špílu na městském stadionu béčko pražské Slavie.

Žižkov B - Liberec B 1:3 (0:0)

První šanci zápasu měli domácí a Liberečtí nadvakrát museli zakročit na brankové čáře. „Po první standardce jsme mohli prohrávat. Hosman chytil gól,“ potvrdil trenér Jaroslav Vodička. Ve 14. minutě aktivní záložník Janů našel Gebre Selassieho, jehož střela těsně minula tyč. Liberec měl převahu a ve 29. opět Janů vybídl Gebre Selassieho, který tentokrát hlavou poslal míč těsně mimo.

Ve 31. pálil Žižkov z trestného kopu, ale prodloužený centr Hosman zlikvidoval. Přestože byl Liberec lepší, útok se moc neprosazoval. „Důrazně jsme si to museli v kabině vyříkat, protože fakt nám nehrál útok,“ přiznal Vodička, který na hřiště poslal Beneše. Ten hru směrem dopředu oživil a v 55. se dobře orientoval ve skrumáži před bránou, jenže namířil jen do gólmana. Po hodině hry se Liberečtí konečně dočkali. Janů poslal přihrávku na Martana, který nasměroval prudký centr do vápna, kde byl přesný gólový zabiják Theo Gebre Sealassie. Za šest minut bylo 0:2. Beneš prodloužil hlavou přihrávku na Vlaska, který se řítil sám na brankáře.

A protože ho gólman zastavil jen za cenu faulu, byla z toho penalta a Martan si s ní věděl rady. Vedení hosty ukolébalo, protože hlavičkující Havránek byl v 77. minutě přesný po centru. Plamínek domácí naděje ale sfoukl Vojta, který běžel po příhře Beneše na bránu. Všiml si, že gólman je mimo branku, a krásně jej přeloboval na 1:3. Umdlévající Žižkov zahrozil v závěru po brejku, ale Hosman si s koncovkou poradil. „Bylo to důležité vítězství o šest bodů. Domácí hrozili ze standardek a po nakopávaných míčích. Sehráli jsme dva rozdílné poločasy, když ten druhý byl lepší. Mohl jsem být spokojen, až na inkasovanou branku, která padla po vícero našich chybách. Ale dali jsme třetí gól a zápas v poklidu dohráli,“ dodal trenér.

Branky: 77. Havránek - 61. Gebre Selassie, 67. Martan z pen., 85. Vojta. Rozhodčí: Kotalík, ŽK: 0:2. Liberec: Hosman - Martan, Zieris, Pokorný, Liška - Gebre Selassie, Janů, Daniel (75. Štícha), Vlasko (87. Dostálek) - Vojta, Suk (46. Beneš).