Domácím vítězstvím jste si pojistili zisk minimálně třetího místa přes zimu a prolomili jste domácí prokletí nevyhraných zápasů. Jste s tím spokojeni?

Spokojenost je a tři body jsou taky. Nebylo to takový, jaký bychom asi chtěli, ale počítají se vždycky tři body.

Právě tři body vás drží na čelních pozicích a po pondělní dohrávce Plzně se uvidí, jak na tom budete v polovině soutěže. Nejhůře třetí místo je asi splnění předsezónního cíle, že?

Je to tak. Hlavně jsme chtěli vyhrát, abychom se na čelo dotáhli a neztráceli tam tolik bodů. Máme o pět bodů víc než v minulém roce, takže spokojenost je maximální.

Hodně lidí čekalo, že Hradec lehce porazíte podobně jako doma v minulé sezoně (2:0). Dostali jste se brzy do vedení, ale Hradec vývoj otočil. To byl pro vás trochu šok.

Šok to byl, protože se dostali dvakrát k vážnějším situacím a dali z toho dva góly. To nás trochu srazilo a je to pak těžké dohánět.

Vás pak vystřídal po zranění Jakub Štochl a dal svůj první ligový gól za Jablonec. A určitě byl těsně před poločasem hodně důležitý.

Určitě byl důležitý. Jak dal Kuba gól, tak rozhodčí prakticky ukončil poločas. To se šlo do kabiny hned v lepší atmosféře. Jak jsem tam přišel zpátky, tak bylo ještě dusno… Za stavu 1:2 by to bylo horší. Ale jsem rád, že se trefil právě Štochlik (Jakub Štochl).

Vy jste střídal kvůli zranění na hlavě. Co se tam v souboji stalo?

Byl tam nějaký odražený míč na vápně po standardce, já viděl Milana Fukala a myslel jsem si, že je dál ode mě, takže do hlavy půjdu sám. No a najednou bum… Tu ránu jsem do hlavy ani nečekal.

Jak to vypadá po vyšetření? V prvním momentě to vypadlo hodně špatně.

Měl jsem to rozseknutý, doktor říkal, že asi pět centimetrů. Tak mi to devíti svorkami sešili. Pro jistotu jsem jel ještě na rentgen, ale tam se nic neukázalo. Takže je to v pohodě.

V úterý vás čeká už definitivní závěr podzimu, a to je odveta v Poháru České pošty proti Ústí nad Labem. Přivezli jste si z prvního duelu výrazný náskok za výhru 7:1, takže o postupu je zřejmě rozhodnuto. Ale co se dá od zápasu čekat?

Bohužel pro diváky už tenhle zápas asi nebude mít ten správný náboj. Myslím si, že trenér postaví jinou sestavu než v sobotu a dá šanci se ukázat druhým. Uvidíme, v jaké sestavě přijede Ústí, podle mě nebudou také v nejsilnější sestavě.