Velké Hamry - Košťálov 2:2 (0:0)

Bojovné utkání předvedly tým Velkých Hamrů a Košťálova na umělé trávě v Desné. Nakonec se oba soupeři rozešli smírně 2:2, i když k zisku tří bodů byl blíže domácí celek.

Zatímco Velké Hamry v prvním utkání jarní části s Pěnčínem plnily taktické pokyny trenéra Mařase, první poločas s Košťálovem byl zcela o něčem jiném. Chybělo nasazení a bojovnost. Když se k tomu přidal nepříliš fotbalový projev hostů, tak se diváci pohledné podívané nedočkali. O největší vzrušení se tak postaral hostující Cerman, který pálil z dálky, ale Blahna si s jeho pokusem poradil.

Ve druhém poločase již oba celky hrály slušný fotbal. A přišly také góly. Ve 48. minutě vysunul Miček Prouska, který svou šanci proměnil a poslal domácí do vedení. Jenže z vedení se Hamry radovaly jen chvíli. Po taktických chybách domácích se Košťálovu podařilo vývoj utkání otočit dvěma slepenými góly. Prosadili se Otmar a Cerman.

To byl pro Hamry šok a nějaký čas se z toho nemohly vzpamatovat. Nejblíže byl k vyrovnání v těchto minutách Jakub Miček, ale mířil vedle. O chvíli později stejně ztroskotal Mihálik. Hamry se však přeci jen branky dočkaly. V 73. minutě odpískal rozhodčí Vlk penaltu pro domácí, když hostující hráč po standardní situaci zahrál ve zdi rukou. Nařízený pokutový kop s přehledem proměnil předchozí neúspěšný střelec Mihálik. V samotném závěru měl velkou šanci Vl. Prousek. Na hranici ofsajdu získal míč a směřoval sám na branku Košťálova, jenže jeho pokus se mezi tyče nevešel…

Branky: 48. Vl. Prousek, 74. Mihálik z pen. - 49. Otmar, 55. Cerman. Rozhodčí: Vlk, ŽK: 4:3. Diváků: 100. V. Hamry: Blahna - Stolín, Kříž, Zajíček (57. R. Prousek), Jiříkovský - L. Prousek, Mihálik, Kobr, Průcha - J. Miček, Vl. Prousek.

Hrádek nad Nisou - Železný Brod 0:0

Železný Brod měl před zápasem v Hrádku nad Nisou jasný cíl bodovat, protože v minulosti odjel vždy s prázdnou. To se Brodu bezbrankovou remízou podařilo, takže byl úkol splněn.

V začátku zápasu byli aktivnější bojovnější domácí a vytvořili si nad Brodem tlak. Hosté časem hru vyrovnali a na menší umělé trávě se nehrálo špatné utkání. Jen chyběly branky. Změnit to mohl Havrda, který ale v gólové šanci branku netrefil. Ke konci poločasu zase převzali iniciativu domácí, a také oni se mohli dočkat branky. Dobeš však trefil tyč a těsně před koncem poločasu orazítkoval břevno Vinš.

Po změně stran se do šance dostal znovu Dobeš, ale opět trefil brankovou konstrukci. V těchto minutách měli domácí více hry, ale hra se znovu postupem času vyrovnala a Brod se mohl dostat do vedení v 69. minutě, kdy Tomáš Holeček unikl domácím obráncům. Své zakončení ale v gól nepřetavil. Remízový výsledek tak nakonec může těšit oba týmy.

Rozhodčí: J. Blaschke, ŽK: 1:3. Diváků: 30. Ž. Brod: Kordík - Vozka, Kotlár, Kovář, Král - Wanacki (85. Makula), Maryško, Havrda, P. Hadač - Holeček, Aubrecht (70. Šimek).

Doubí - Desná 1:1 (1:0)

Fotbalisté Desné zajížděli na půdu sestupem ohroženého Doubí již s exligovým obráncem Petrem Zábojníkem. Vyrovnaný duel nakonec skončil i vyrovnaným výsledkem 1:1.

V prvním dějství se hrálo vyrovnaně a většina hry se odehrávala mezi vápny. Nutno říct, že kralovaly zejména obrany, které ani jedno mužstvo nepustily do vážnější šance. Když už se zdálo, že poločas skončí bez branek, tak přišla vedoucí branka Doubí. Hudec se pustil na výlet a zbytečně ztratil špatnou přihrávkou balon. Vybídl tím domácí k rychlému protiútoku do otevřeného prostoru, balon zatáhl Brauner, přihrál rozběhnutému Hubkovi, který obešel i vyběhnuvšího Doubka, od brankové čáry přihrával pod sebe dobíhajícímu Braunerovi, který pohodlně skóroval do prázdné brány.

Rovněž první šanci druhé půle měli domácí hráči. V 50. minutě vyrazil Doubek nebezpečnou střelu Braunera nad břevno. V dalším průběhu měli desenští více ze hry, nejprve sebral míč z hlavy Pipka domácí brankář, v 55. minutě již hosté dopravili míč do branky. Od levé lajny rozehrával trestný kop Jech, míč prošel vápnem a po odskoku skončil na břevně, odrazil se k Pfeiferovi, který ho dopravil do sítě. Rozhodčí Ujka ale souboj Kořínka ve vápně s jedním z obránců jako faul a branku neuznal.

Navýšit vedení za domácí mohl Fronc, ale branku v gólové situaci netrefil. V 72. minutě mohl vyrovnat Pipek, ale mířil nad branku. Tentýž hráč se ale prosadil o chvíli později. Zábojník našel volného Smoleňáka, který nacentroval na Pipka, jenž umístil hlavou míč přesně k tyči. V závěrečných minutách měla Desná ještě dvě velké šance na zvrat v utkání. Nejprve Špaček přiťuknul ve vápně Pipkovi, který ve vyložené šanci trestuhodně minul. Tentýž hráč v 87. minutě v těžké pozici trefil tyč domácí branky po centru Pfeifera. Zápas tak skončil pro Desnou trochu smolnou remízou 1:1.

Branky: 44. Brauner - 74. Pipek. Rozhodčí: Ujka, ŽK: 2:1. Diváků: 100. Desná: Doubek - Hudec (70. Albert), Zábojník, Křemen, Smoleňák - Kobylka, Pipek, Kořínek, Pfeifer - Špaček, Jech (66. Šindelář).