Fotbalový tým Pěnčína, který na podzim bojoval v I. B třídě východ a na jaře v ní bude zase pokračovat, zakončil konec roku tradičním posezením hráčů a funkcionářů. Tento zvyk má už mnoholetou tradici, protože poprvé se takto sešli v roce 1979, kdy byl fotbalový oddíl založený.

Trenér jim zavelel

Hráči si nejprve zahráli fotbal mezi sebou. A potom jim oznámil trenér Stanislav Karela, jak bude probíhat příprava na jarní část sezony 2015/2016. Na hráče čeká několik přátelských zápasů a příprava se neobejde ani bez posilovny. A aby toho ještě nebylo málo, tak pro ně vedení oddílu připravilo také pětidenní soustředění na Janově, na kterém budou fotbalisté vylepšovat hlavně svoji fyzickou kondici.

Potom už následovala příjemná oslava, na které účastníci posledního setkání v roce 2015 probrali fotbalové i nefotbalové záležitosti. A nezapomněli také popřát všem fanoušků, hráčům a funkcionářům, včetně těch z ostatních týmů, do nového roku hlavně hodně zdraví.

Kdo hrál a střílel?

V podzimních zápasech nastupovala za Pěnčín tato sestava: Pivrnec, I. Matějček, Mastník, Sobotík, J. Matějček, Matúška, Pszyk, Lang, Pumrle, Nemyrovsky, Záveský, Zapadlo, Sedlmajer, Šikola, Pešat, P. Bukvic, M. Bukvic M, Čížek, P. Matějček, Vanca, Mrklas, Šupík a Krátký.

Všech třináct utkání odehrál na podzim Lang. Nejlepší střelci: Zapadlo (7), Pumrle a Nemyrovsky (6). Pěnčín dostal deset žlutých karet a jednu červenou. Prezidentem fotbalového oddílu je Jaroslav Strnad a předsedou Jaroslav a vedoucí „A" mužstva je Libor Votoček. Žáky trénují Eduard Brečko, pomocnými trenéry jsou Lukáš Chlum a Jiří Najman ml.. Trenéři mikrožáků jsou Pavel Kurfiřt a Jan Pleštil. Jako tiskový mluvčí a fotograf působí Jiří Najman ml., aktivní funkcionáři jsou Luděk Mastnik, Jiří Najman st., Miroslav Lang, Miloš Havlik, Pavel Paldus.