Někteří sotva stáli na nohou. Ale v očích měli odhodlání stát se alespoň na pár hodin hokejovými Vlky.

Den hokeje, celostátní akce, měla přilákat na led mládež a ukázat jí, že hokej je právě to, co hledají. „Akce se velmi povedla. Na stadion přišlo šedesát dětí. Dostali reprezentační dresy a další dárečky, které věnoval Český svaz ledního hokeje," uvedl ke Dni hokeje Petr Cinibulk, prezident HC Vlci Jablonec.

Malí návštěvníci si mohli vyzkoušet výstroj, helmy nebo rukavice nejlepšího jabloneckého gólmana Jiřího Stejskala. Organizátoři Tomáš Demel, Jakub Mulač a další gólman Martin Bouška připravili hokejové dopoledne bravurně. Ale neobešli by se bez profesionálních trenérů mládeže HC Vlci. „Jsme taková velká hokejová rodina a já jsem byl rád, že přišli všichni naši trenéři, kteří se věnují mládeži a že pomohli s organizací akce," chválil Petr Cinibulk.

PŘÍSPĚVKY SE NEPLATÍ

Kluci i děvčata si prohlédli šatny a hokejové zázemí Vlků a také si vyzkoušeli zajímavé prvky přímo na ledě.

Zahráli si i minihokej a sledovali zápas přípravky. Na prezidenta klubu i trenéry se rodiče obraceli s konkrétními dotazy. Ty se týkaly hlavně četnosti tréninků a cen hokejového vybavení. „Hokej je drahý sport, ale, když se k nám děti přihlásí do přípravky, tak hokejové vybavení dostanou zdarma zapůjčené a žádné příspěvky neplatí. Uvědomujeme si dobře, že Jablonec je město sportů a že je o mládež tady boj. Proto jí chceme nabídnout co nejlepší podmínky, přijatelné finančně pro rodiče," zdůraznil Petr Cinibulk.

V současné době se v týmech HC Vlci připravuje dvě stě šedesát mládežníků.

Pod vedením zkušených koučů trénuje jak hokejová přípravka, tak mladší a starší žáci a dorostenci. A v druhé lize bojuje mužstvo mužů mezi nejlepšími.

Přípravky hrají minihokej, ostatní už sbírají body ve svých soutěžích. „Věřím, že díky této akci k nám pět, deset nových zájemců přijde. Dostali jsme děti od počítačů na led. A to je úspěch," prezident Vlků.