V posledním duelu základní části ligy staršího dorostu přivítali jablonečtí Vlci na domácím ledě soupeře ze Žďáru na Sázavou. Na rozdíl od pátečního utkání v Popovicích nastoupili už v téměř kompletní sestavě.

Do utkání patřičně nabuzení domácí vtrhli aktivně a dalo by se říci, že hosty zaskočili svým důrazem. Již v čase 2:51 rozvlnil sítě žďárské svatyně Jan Král a v čase 6:09 se k němu po zásluze přidal aktivní Petr Majstr. Kvalitní tým, jakým je Žďár, se ovšem tak lehce nehodlal vzdát. Po úvodních deseti minutách aktivita domácích lehce opadla a soupeř trestal v jedenácté minutě svým prvním gólem. Do kabin se tak šlo za stavu 2:1 pro domácí.

Druhá třetina přinesla řadu vyloučení především na straně hostí. Nejprve se dokázal v přesilové hře prosadit soupeř při oslabení Kubínyho a Glose. Následně mladí Vlci hráli téměř čtyřminutovou přesilovku pět na tři, kterou dokázali dvakrát využít. Nejprve přesně od modré zamířil Dan Novotný a posléze z podobné situace opět přesně pálil Michal Hrubant. Soupeř se s danou situací nehodlal smířit a opět v přesilové hře snižoval čtyři minuty před koncem druhé třetiny na rozdíl jedné branky.

Třetí třetina přinesla bojovný hokej okořeněný o závěrečné téměř dvouminutové power play soupeře. Branka v této části hry ale nepadla. A tak se domácí dorostenci mohli radovat z pátého vítězství v řadě.