Třetiny: 5 : 1, 1 : 2, 1 : 0

K poslednímu utkání kvalifikace cestovali jablonečtí hokejisté do Frýdku. K zápasu, ve kterém v podstatě již o nic nešlo. Tedy kromě oslavy domácího postupu. Rozhodnutí o tom, kdo postoupí do první ligy, totiž padlo již v týdnu, když Frýdek zvítězil na ledě Tábora.

Frýdek už byl jasný

Jeho výhra znamenala, že moravský celek již nemůže být předstižen a zaslouženě bude příští sezónu hrát o soutěž výš. A proto byly ve Frýdku již připravené pozápasové oslavy a odstartovat je měla domácí výhra. Ta se ocitla v ohrožení pouze na chvilku, to když v 7. minutě nalezl Brokeš přesnou přihrávkou volného Frka a ten trefil horní roh Daněčkovy branky.

Vedoucí gól hostí totiž byl tím pověstným „zašťouráním klackem ve vosím hnízdě". Domácí celek totiž přidal na výkonu a během tří minut se třikrát trefil do jablonecké sítě. O osudu utkání tak bylo rozhodnuto a když domácí do konce první části hry naservírovali ještě dvě branky, vypadalo to s Vlky všelijak.

Bylo to i příliš pro brankáře Stejskala, který přepustil své místo Bouškovi. Na začátku druhé části hry se zdálo, že Frýdek bude pokračovat ve střelecké exhibici. Schwarz totiž zvýšil na 6 : 1 a domácí fandové slavili. Vlci však velkou blamáž připustit ale nechtěli.

Bříška nezaváhal

Pulcovy šance se ještě neujaly, když Tondrův únik po přihrávce Nevyhoštěného však znamenal snížení stavu. Domácí pak pustili do své branky i druhého gólmana Šimbocha, aby si i on užil postupové oslavy na ledě. Radost mu trochu pokazil Kamil Bříška, který unikl domácím zadákům podobně jako před tím jeho spoluhráč Tondr. A ani on tváří v tvář gólmana nezaváhal. Vlci tak snížili na rozdíl tří branek. Bylo to i proto, že domácí ještě před brankou Bříšky neproměnili trestné střílení po faulu na Kovarčíka. Stejnou výhodu pak těsně před koncem druhé části hry dostali i hosté. Jenže Frk si při nájezdu počínal podobně, jako domácí borec a trefil pouze Šimbochovu lapačku.

Poslední dějství zápasu tak začalo za tříbrankového náskoku Frýdku a tempo zápasu lehce pokleslo. I tak se ale dostal do slibné pozice Bříška, v rozhodující chvíli však promáchl. Skórovat mohl i Pavlů, jeho dělovku ale zastavila tyč domácí branky. Do šance se dostal také Petrmichl, na Šimbocha ale ani on nevyzrál.

Domácí fandové se v těch chvílích již bavili mexickou vlnou a radost jim ještě přidal Luka, který v 56. minutě upravil skóre na konečných 7 : 3 pro domácí. Ti pak už mohli se závěrečným hvizdem naplno slavit. Vlci si tak z posledního utkání sezóny odnášejí porážku.Víceméně ale obstáli i v tomto utkání, stejně jako v celé kvalifikaci, se ctí.

Už samotný postup do této fáze soutěže byl historicky největším úspěchem jabloneckého hokeje. Jako outsider této části si nakonec odnesli stejný počet bodů, jako favorizovaný Tábor a při troše štěstí si mohli připsat i cenné body v domácím klání s Frýdkem.

Vlci na to ale mají!

V porovnání s tímto celkem, jeho možnostmi a zázemím jsou Vlci tak trochu jako Popelka. Avšak způsob, jakým mužstvo letošní sezónou prošlo, si zaslouží víc než uznání. A zároveň si Jablonečtí nastavili laťku do další sezóny zatraceně vysoko. Na to, aby ji tam udrželi, bude zapotřebí hodně práce. Ale tohle jablonecké mužstvo na to má!

Branky a nahrávky: 7. Jaroš (Sonnek), 8. Luka (Piecha, Klimša), 9. Cienciala, 11. Káňa (Dresler), 15. Dresler (Cienciala, Fišera), 23. Schwarz (Adámek, Christov), 56. Luka (Kowalczyk, Dresler) - 7. Frk (Brokeš), 31. Tondr (Nevyhoštěný), 39. Bříška (Tondr, Šulc).