HC Vlci – Kobra Praha 6:5 (v prodloužení)

Jablonec n. N. – Po prohře na ledě Kobry nastupovali Vlci k domácímu zápasu s odhodláním zvítězit a srovnat stav série na 1:1. Začali ovšem stejně špatně, jako v Praze. Neuběhla ještě ani minuta a na ukazateli se rozsvítil stav 0:1. Odpověď Vlků na sebe ale nenechala dlouho čekat.
SROVNALI, NA CHVÍLI…
V 5. minutě srovnal přesnou střelou z pravého kruhu Bříška. Za další tři minuty měli domácí fandové důvod k radosti po druhé. To přesně do pravého horního růžku brankáře hostí poslal svoji střelu Mulač. Jenže obrana Vlků nemá v poslední době tu správnou kondici. A tak neuteklo mnoho času a ve 12. minutě bylo vyrovnáno. A co hůř. Hosté se minutu před koncem první části ujali vedení. To jim vydrželo pouze přes patnácti minutovou přestávku. Hned po jejím konci se přesnou ranou prosadil Nevyhoštěný, když si z Bříškou vyměnili role střelce a nahrávače.
Na ledě se před velmi početnou návštěvou potom odvíjela pravá hokejová bitva. Nicméně přes řadu šancí na obou stranách se skóre do konce třetiny nezměnilo. Kobře útok vyšel v úvodu poslední třetiny a šla do vedení. Odhodlání Vlků to nezlomilo a v čase 44:32 nabil Bříška Nevyhoštěnému a ten svým druhým gólem vyrovnal. Neuběhlo ani třicet vteřin a do vedení šli tentokrát domácí.
SLABŠÍ SE HROUTILI
Po vyhraném vhazování před Bílkovou brankou si dobře nabruslil do střelecké pozice Homolka a Bílek byl bez šance. Nevzdával se ani soupeř a drama teprve mělo přijít.
V 56. totiž bylo opět vyrovnáno a slabší povahy se hroutily. Do konce třetí části hry se pak ani jeden tým gólově neprosadil a na řadu přišlo prodloužení. To se hraje na deset minut s počtem hráčů 4 na 4. Tento počet však vydržel jen 58 vteřin. To fauloval Pavlů, a Kobra tak dostala výhodu hry v přesilovce.
PŘESILOVKU PŘEŽILI
Čtyři na tři bývá většinou smrtící přesilovka, Vlci ji ale přežili. Hladina adrenalinu na stadionu stoupala až do času 65:19. To výborně zabojoval v útočném pásmu Bříška, zachytil pokus o rozehrávku soupeře a po té, co se zmocnil kotouče, našel přesnou nahrávkou najíždějícího Havlase. Jeho přesná střela přinesla výbuch radosti a vítězství Vlků.
Třetiny: 2:3, 1:0, 2 2, 1:0.
Vyloučení: 9:5, navíc Verbík (Kob.) 10. min osobní trest. Využití: 1:0
Branky: 6. Bříška (Nevyhoštěný, Moravec), 9. Mulač (Pilař, Homolka), 21. Nevyhoštěný (Bříška), 45. Nevyhoštěný (Bříška), 46. Homolka (Mulač, Demel), 66. Havlas (Bříška) – 1. Slanina (Vlach), 12. Matějek (Pulkrab, Vlach), 19. Tuma, 43. Matějček (Vlach, Slanina), 56. Švaříček (Vlach, Matějček). Za jablonecký tým Vlků zabojovali: Stejskal (Vích) – Moravec, Žalud, Čechura, Pavlů, Pilař, Hubáček, Zeman – Havlas, Bříška, Nevyhoštěný – Mulač, Demel, Homolka – Pulec, Brokeš, Babec – Gecko, Švík, Frk (db)