Po dvou prohrách potřebovali Vlci v domácím utkání proti Děčínu plně bodovat. Jenže ani soupeř nemá body na rozdávání a rozhodně nepřijel zápas jenom odehrát. Začal proto svižně a první šance patřili jemu. S postupem času se hra vyrovnala a i když se v dobrých střeleckých pozicích objevovali útočníci obou soupeřů, branka v první části hry nepadla. Změnu přinesla až 22. minuta. Pulec z levé strany střílel na branku a vyražený kotouč vrátil pohotově za záda hostujícího gólmana Frk. Trochu náhodný gól oživil domácí hru, stále častěji se dostávali do tlaku a další úspěch na sebe nenechal dlouho čekat.

Soupeř využil chybu

Ve 28. minutě po nahrávce od Demela střílel Pavlů a bylo to 2 : 0. Tento rozdíl však dlouho nevydržel. Za minutu soupeř využil chybu v domácí defenzivě a Fojtem snížil na rozdíl jedné branky. Na rozjeté Vlky to naštěstí nemělo nepříznivý vliv a když se téměř z nulového úhlu trefil Demel, vedli opět o dvě branky. Jenže Děčín se nehodlal vzdát a zápas opět zdramatizoval. Nejprve sice nedokázal využít přesilovku pět na tři, kterou domácí perfektně ubránili. Ve chvíli, kdy již byl rovnovážný stav hráčů na ledě, využil zaváhání jabloneckých beků Chládek a snížil na 3 : 2.

Čekalo se drama…

Do poslední části hry tedy bylo zaděláno na drama. Že tomu tak nebude, rozhodl hned v úvodu třetí třetiny Pavlů. Výborně si přebral kotouč ve středním pásmu v otočce, přibruslil beky soupeře a přesnou střelou zvýšil na 4 : 2. Jestliže toto byla nádherná ukázka hokejového umu, potom nejhezčí akce zápasu teprve měla přijít ve 49. minutě. To Pulec vybojoval puk na útočné modré a přesnou přihrávkou našel na pravé straně před brankou  Brokeše. Všichni čekali střelu, i hostující brankář, jenže Brokeš nahrál zpět na dojíždějícího autora  první nahrávky a Pulec  neměl problém trefit do odkryté branky.

Pod taktovkou Vlků

Tento gól znamenal definitivní zlomení odporu hostí a zápas se dohrával zcela pod taktovkou Vlků. Ti ještě přidali šestou branku z hole Petrmichla a v samotném závěru měl zaděláno stoprocentní šancí  na hattrick Pavlů. Brankář hostí byl ale proti. Vlci odehráli dobrý zápas, který ani zdaleka dlouho nevypadal tak jednoznačně.

Opírali se o spolehlivý výkon Stejskala v brance a pozornou hru v obraně, i když chyb se ani tentokrát nevyvarovali. Střelecky se dařilo Michalovi Pavlů, který, ač je obránce, vstřelil dvě branky. Když k tomu připočteme střelecké úspěchy Petrmichla a Pulce, potom patřil tento zápas obráncům. I když Pulec tentokrát nastoupil jako levé křídlo. K dalšímu utkání zajíždějí Vlci již tuto  sobotu do Klatov. A i přes stále početnou marodku budou i tam bojovat o body.

Třetiny :  0 : 0 , 3 : 2 , 3 : 0

Branky: 22. Frk (Pulec), 28. Pavlů (Demel), 32. Demel, 42. Pavlů (Demel), 49. Pulec (Brokeš), 59. Petrmichl (Šulc)  – 29. Fojt (Oliverius), 38. Chládek (Chamrád). Vyloučení: 3:8.      Využití : 0 : 0.

Sestava domácích: Stejskal (Bouška), Petrmichl, Tondr M., Čechura, Pavlů, Zeman, Abraham – Šulc, Brokeš, Tondr L. – Nevyhoštěný, Demel, Homolka – Pulec, Peřina, Frk – Šír.