I když den před tímto zápasem prohrál utkání v Kolíně na nájezdy. Kolín tak má v čele tabulky náskok sedmi bodů právě na druhý Přerov. Těmto týmům do konce soutěže zbývalo dohrát pět utkání.

Jablonečtí dorostenci HC Vlci mají již nyní téměř jistou čtvrtou příčku ve finálové skupině. „Ovšem i přes tyto okolnosti jsme byli odhodlaní toto utkání zvládnout. Když jsme v desáté minutě první třetiny ale prohrávali 5:0, tak to vypadalo, že toto odhodlání sdílí pouze naše trenérské duo, já a kolega Kubsch," uvedl k zápasu trenér Jindřich Zeman. „V tuto chvíli jsme si vzali oddychový čas, řádně chlapcům domluvili a kompletně zamíchali sestavou. Nově vytvořené trio útočníků Šíp, Mocek, Král začalo vyvíjet tlak na soupeře a v druhé třetině jsme se začali také prosazovat střelecky," řekl trenér.

Jabloneckým se během krátké chvíle podařilo snížit na 3:5 a vsítit i čtvrtou branku. Tu ale sudí neuznal. „Po této akci se opět prosadil soupeř a náš tlak utlumil. Bohužel se nám vůbec nedařila obranná činnost a Přerov krutě trestal. Takže konečný výsledek 5:10 zněl velmi trpce," dodal trenér Zeman. Poslední tkání s Brnem hrají dorostenci doma, v neděli od 11.30 hodin.