HC Drak Líšný – HC Modrej Hrozen 4:6 (3:4 ; 0:1 ; 1:1)

Šlágr o první místo mezi Draky a Hrozny se lépe vyvíjel pro liberecký tým, který nakonec vyhrál 6:4. Vyrovnaná hokejová přestřelka byla zajímavou podívanou. Čekalo se, který z těchto dvou týmů přijde o body jako první a bylo jasné, že odpověď se dozvíme na konci tohoto zápasu. Draci mohli utkání zdramatizovat, ale v závěru se jim nepodařilo proměnit trestné střílení.
Hlavní díl na úspěchu Hroznů má kanonýr Filip Vrátný (4+1), který díky tomuto zisku vede tabulku střelců, a jeho dvorní nahrávač Martin Zídek (1+3), jenž vede tabulku kanadského bodování. Nejproduktivnějším drakem se stal Lukáš Blažej (1+1).

Branky a nahrávky: 4. Havlík (Blažej), 6. Blažej (Kujan M.), 7. Zmrzlí (Šimek), 58. Kuttelwascher (Sláma) – 2. Vrátný (Zídek), 5. Vrátný (Zídek), 8. Zídek (Vrátný), 18. Vrátný (Zídek), 31. Vrátný (Fanta), 53. Neťuka (Suchý). Vyloučení: 5:2. Využití: 0:2.

HC Mosty – HC Vorvani Liberec 3:4 (1:1 ; 0:3 ; 2:0)

Situace se zdála bezradná, ale nakonec se hrálo. Ano, po tom co se oba týmy sešly na stadionu v Jablonci nad Nisou, se dozvěděly, že termín zápasu byl v jinou dobu. V davu se ozvalo „… a co Svijanská?", Míra Janda zavolal do Svijanské arény v Liberci a jelo se hrát. V samotném zápase se hrálo poměrně tvrdě, ale na obou stranách bez zákeřností, takže dobře pískající rozhodčí měl volnější metr. Vorvani o svém vítězství rozhodli v průběhu druhé třetiny, kdy využili dvě přesilovky. Tu první využil Martin Drbohlav hned po třech vteřinách, kdy si své vyhrané buly zakončil střelou do šibenice. Vítězný gól Vorvaňů, tedy čtvrtý, zaznamenal nejmladší člen týmu Vít Purm po extraligové kombinaci na jeden dotek po ose Drbohlav – Bergman M. Situace byla ale otevřená až dokonce, ale Vorvani už další vyrovnání nedovolili a získali další dva body, byť v závěru hodně chybovali a nechali soupeře zbytečně vrátit zpět do hry. Mosty naopak ještě žádný bod nezískaly a v první části ligy už je čeká jenom zápas s Modrým Hroznem, který zatím prochází letošním ročníkem bez ztráty kytičky. Hráčem utkání byl vorvaň Martin Drbohlav (2+0).

Branky a nahrávky: 9. Ambrož 46. Vlk (Zíta) 52. Fatka – 16. Brož L. (Brož Antonín st.), 22. Drbohlav, 34. Drbohlav (Bergman P.), 37. Purm (Bergman M.). Vyloučení: 3:2. Využití: 0:2.

Tabulku soutěže NHLA najdete ZDE

S přispěním Petra Hejny ml.