HC BAK Trutnov : HC Vlci Jablonec 6 : 1
Jablonec n. N. - Se silně oslabeným kádrem jeli Vlci k utkání do Trutnova. Moravec, Bříška, Peřina, Nevyhoštěný a dlouhodobě zranění Šulc a Tondr – to byli ti, kteří do zápasu v jabloneckém dresu nenastoupili.

I tak se ale Vlkům povedl start do utkání – hned po 42 vteřinách hry je poslal do vedení Babec. Tento stav se dařilo hostům držet až do začátku druhé třetiny, kdy domácí Půlpán srovnal stav na 1 : 1. Podařilo se mu to s pomocí odrazu od masky hostujícího Boušky. Ten nastoupil do utkání od jeho začátku poprvé v této sezoně a tato branka byla opravdu smolná. Vyrovnávací branka pak domácí celek, který velmi dobře bruslí a je hodně důrazný, „nakopla".

Zbytek utkání se pak, i přes statečný odpor Vlků, odehrával v režii Trutnova. Ten celkem zaslouženě zvítězil a o tom, jaké místo bude na konci základní soutěže patřit Jabloneckým, se rozhodne v posledním utkání ve středu 22. února.

To Vlci na svém ledě v 18 hodin hostí celek Řisut. A aby si uchovali druhé místo v tabulce, musí bodovat. Třetí Klatovy jsou za Vlky o pouhé dva body (vyhrály v Klášterci) a dá se předpokládat, že poslední utkání na svém ledě promění ve tři body.

Na otázku, koho Jablonec přivítá pak v sobotu 25. února v prvním zápase play off, budeme tedy znát odpověď ve středu večer.
Třetiny: 0 : 1, 3 : 0, 3 : 0
Branka Vlků: 1. Babec (Havlas)

(db)